Okategoriserade

Vid valstugan idag!

Vid valstugorna idag!

 

Ja till Europa är en slogan som jag gillar. De som har nej till Europa och kravet att vi ska gå ur ogillar jag starkt.
När EU knäpper tex Sverige på näsan om lagring av uppgifter från allas mobiler eller när de kritiserar att vi inte följer barnkonventionen så hurrar jag för EU.
När EU dessutom klämde åt Microsoft med skyhöga böter för deras sätt att tvinga fram monopol på datorsystemen så jublade jag också. Nu klämmer de åt telebolagen och deras ocker på samtal när man är ute på semester, ja , listan skulle kunna bli lång på alla bra åbeslut som de  har fattat.
Men i vårt land så har vi en journalistkår som står och lutar sig mot miljöpartiet och vänsterpartiet och dessa skriver ofta bara negativa artiklar om EU.
När EU drev igenom på frivillighetens väg att våra mobiler oavsett märke skulle ha samma typ av laddarsladd så var det ingen som sa något bra om detta. (Endast MAC ställde sig utanför)  Hmmm  jo , det är väl så att de flesta i tidningsbranchen håller sig med datorer och mobiler av märket MAC så de har inte ens uppfattat att det blev ändring hos alla andra tillverkare.

Jag hade flera samtal där på torget bland valstugorna och särskilt på Moderaternas stuga fick jag gensvar med min kritik av den förda försvarspolitiken. Mannen från M beklagade och sa att han inte kunde förstå sin egen ledning och berättade att väldigt många som kom och talade var kritiska till den förda politiken. Många efterlyste dessutom ett medlemskap i NATO nu när vårt försvar är så kass.

Jag blev upprörd här om dagen när riksdagspartierna hade valdebatt i tv om HÖSTENS val och inte valet nu i maj till EU.
Frågade om detta och fick medhåll samt en berättelse över att folk hela tiden tog upp denna fråga och tyckte att det var helt fel  att inte hålla debatt om EU-valet .

Kunde konstatera att tex KD har anslutit sig till den negativa propagandastilen om EU på samma sätt som centerpartiet. Man framhåller olika positiva krav men strax efter så kommer det ett NEJ till tex Euron eller något annat.
En slags ja-nej stil  som blir dålig när man försöker ha jämn balans mellan  kraven.

Alla undersökningar har visat att under alla de år Sverige stod utanför EU så förlorade vi massor med intäkter och hjälp från EU. Andra länder kunde under de här åren bygga ut sin infrastruktur med hjälp av EU . När jag har varit nere i både Italien och Spanien så ser man ofta skyltar med EU-märket och en text som talar om att vägen,bron, skolan byggdes upp med hjälp av stöd från EU.
Här har vi kanske en delförklaring till att Sverige har sämre infrastruktur än många andra EU-länder. Se bara på järnvägen!

Det finns tyvärr bara ett parti i vårt land (Folkpartiet) som har varit konsekvent i frågan om EU, de försöker dra detta tunga lass att berätta sanningen om EU och inte bara negativa exempel som ofta bara var tidningsankor.
De övriga partierna som säger sig vara FÖR EU har lyst med sin frånvaro. Allra helst moderaterna som man kan tro har kopierat sossarnas hållning i denna fråga.
Att vara politiker innebär att man också måste kunna driva svåra frågor som tex EU-frågan eller NATO-frågan.

När ett politiskt parti gör allt för att sitta kvar och undviker svåra frågor, tja , då är de ett avsuttet parti som behöver gå i opposition och vässa sin politik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s