Okategoriserade

Sverige!

Sverige är ett bra land!

 

I morse så satt en panel i radion och skulle tala om Sverige och vår nationaldag. En ledande vänsterpartist med sitt ursprung i Chile , låt oss kalla henne ”Gringo” , säger då att denna dag inte betyder någonting alls för henne.
Då kommer jag och tänka på många i förorterna som ibland säger att de skiter i Sverige. ”Det är inte mitt land” hör man då och då från unga som är födda i Sverige.
Detta ger dem också ”rätten” till att bränna ner förskolan eller grannens bil.
I Södertälje gav det en grupp människor ”rätten” till att blåsa samhället på många miljoner genom falsk hemtjänst m.m.

I Sverige har vi sedan allt för många år haft en felaktig inställning till nationalismen, vi blandar ihop den med den osunda inställningen Hitlertyskland hade under andra världskriget.
Om vi hade kunnat närma oss den inställning som man har i tex Norge så hade det varit bra, där ser man ofta hur invandrare också är med och firar nationaldagen.
I USA blir man medborgare med stolthet och är beredd att försvara sitt land.

Vi har haft rent sjuka yttringar  då och då när skolor inte ens har velat hissa vår flagga med snack om diskriminering mot vissa elever!
Korset på flaggan retar en del också men vårt kristna ursprung vad gäller humanitära värderingar finns där vare sig vi vill eller ej.

Jag bor här av fri vilja och här vill jag bo därför att jag tycker att Sverige är ett bra land för flertalet , däremot inte sagt att det inte finns saker som går att förändra till det bättre.
Om alla som bor i Sverige också ställer upp för vårt land så tror jag att vi skulle få ett ännu bättre land, sund nationalism är fördelaktigt och hjälper landet till välstånd och harmoni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s