Okategoriserade

Är talibaner muslimer?

Är talibaner muslimer?

 

Läs det här också: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nu-samlas-vi-mot-islamofobin_3642660.svd

Ja, då måste jag också fråga : Är Saudiarabiens religion att betrakta som något annat än muslimsk tro? Pakistans statsreligion är kanske också något annat än islam?
De som mördar varandra i Irak eller Syrien är kanske också ickemuslimer?
Eller Ullenhag kanske inte menar att svenska muslimer ÄR muslimer utan någonting annat, rent av snälla lite kristna islambekännare.
Undrar förresten om ministern har läst koranen och dess beskrivning av oss ”otrogna”?

Jo, visst finns det muslimer från både  Turkiet och Bosnien som är milda i sin trosuppfattning men tyvärr har de inte tillräckligt kunnat hävda sina uppfattningar och kunnat ta avstånd från alla dessa muslimska länder och deras övergrepp. OM jag ska kunna få den minsta tilltro till de bekännare av Muhammed som lever i vårt land så måste de också på ett radikalt sätt häva upp sina röster och protestera och demonstrera mot förtrycket i så gott som alla länder där religionen har blivit en del av statens grepp över människorna.
När man flyr från sitt land gör man väl det för att man vill skapa en bättre framtid för sig själv och sina barn och inte fortsätta med en förtryckande religion som snöper hela människans intellekt och liv?

Nalin Pekgul har i en rad artiklar pekat på att extrema islamister gör sig breda i vissa förorter där de trakasserar särskilt kvinnor som inte bär slöja. Nalin är själv muslim men anser att de muslimska grupper som bla. staten och andra organisationer alltid plockar fram som några sanningsägare INTE är några representanter för alla muslimer.

Islamofobi är ett ord som vill stämpla alla som kritiserar islam men det är och förblir ett billigt trix.
Att kritisera extrem religion och då menar jag ALL religion som vill sätta sig i statsmakten och bestämma över andra människor med straff och lagar för att tvinga medborgarna till underkastelse.
Nu ser ju världen ut så som den gör och de muslimska länderna är de länder där förtrycket är fruktansvärt hårt, endast nordkorea påminner om dessa stater.

Däremot är det fel och mycket otäckt när antimuslimer handgripligen ger sig på tex beslöjade kvinnor, man får aldrig attackera enskilda människor. Ett demokratiskt samhälle måste kunna diskutera och aldrig använda totalitära metoder.
Men ingen kan få mig att ”gilla” den muslimska läran som har så mycket av hat i sig. Utan detta hat i grunden så skulle aldrig alla våldsdåd i muslimska länder kunnat uppstå. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s