Okategoriserade

Jag fick en fråga om Rosengård!

Stadsdelar får inte bli som Rosengård!

 

Rosengårds befolkning uppgår till 21 955. Av dessa har minst 86 % utländsk bakgrund, enligt definitionen om två utrikes födda föräldrar. 60% är födda i utlandet och 26% är födda i Sverige med båda föräldrarna födda i utlandet. Irak, Jugoslavien, Libanon, Bosnien-Hercegovina och Afghanistan utgör de fem största ursprungsländerna.[5] I Herrgården har totalt 96% utländsk bakgrund.[6]
Andelen unga är hög i stadsdelen. En tredjedel av befolkningen är under arton år, vilket kan jämföras med riksgenomsnittet på 21%.[7] I delområdet Herrgården uppgår antalet barn och ungdomar till 50% av befolkningen.[8] Rosengård hade med 14.7% den högsta andelen dömda i sin ungdomsbefolkning i Sverige.[9]
Många hushåll i stadsdelen har barn och familjerna är stora i genomsnitt. Av 7186 hushåll har 2172 barn.
Endast cirka 60 procent av Rosengårds skolbarn får godkänt i kärnämnena när de slutar nian (vilket kan jämföras med genomsnittet för hela Malmö inklusive Rosengård: 80 procent)[6] och år 2013 stängdes högstadieundervisningen för Rosengårdsskolan på grund av dålig arbetsmiljö för både lärare och elever.[16]http://sv.wikipedia.org/wiki/Roseng%C3%A5rd   

Jag fick en fråga från en läsare av mina Facebook-sidor om just Rosengård och hur jag ser på den frågan eftersom jag bott där i åtskilliga år.
Först och främst , när jag bodde där i slutet av sjuttiotalet och hälften av åttiotalet så var andelen svenskar mycket högre. Utflyttningen hade förvisso pågått i många år men de siffror man uppvisar i dag om de boende är ju annorlunda.
Varför jag och min familj valde att slutgiltigt flytta från Rosengård  berodde på flera orsaker, bla tre mordbränder, stulen tvätt och cyklar m.m. Dessutom när barnen började skolan så upplevde vi ett kaos som inte bådade gott för barnen. Då hade även vårt tämligen nya ”dagis” blivit nedbränt så beslutet kändes helt rätt att flytta. Vi upplevde också språkförbistringen som svår att handskas med varje dag liksom den kriminalitet som fanns överallt.
Rosengård är liksom liknande stadsdelar ”parabolland” där man vet mer om sitt forna hemland än om Sverige och vad som händer här. Sådant gör att man som svensk känner sig ytterligare isolerad när man bor i en sådan stadsdel. Idag med siffran 86 % med utländsk bakgrund så kan det ju knappast vara bättre idag.
Alla de som talar så varmt om dessa stadsdelar , de bor nästan aldrig själv där. Alla politiker jag kände i Malmö på den tiden (26 års boende) så bodde INGEN i Rosengård.  Så ser det ut idag också runt om i landet! Det säger ju en hel del om skrymteriet i denna fråga.
När jag läste vad som hänt i en annan stadsdel i Malmö igår (Kroksbäck) så blir jag inte ett dugg förvånad. Det är samma typ av stadsdel som Rosengård . Det har alltid frodats hög kriminalitet där bland unga invandrade killar. (Har själv blivit utsatt två gånger just i denna stadsdel för stöld)

Nu var det ett gäng som bråkade sedan kom en dödskörning när en av bilarna körde in i gänget. Orsaken till bråket lär man kanske i bästa fall få reda på senare men ofta tiger alla inblandade på samma sätt som när en blott femton års kille sköts i Rosengård. Många såg mordet men INGEN har valt att berätta!
I dessa stadsdelar på alla orter i Sverige råder samma inställning, man talar inte med svenska myndigheter!
Detta beteende har under årens lopp blivit mer och mer vanligt och är idag en stor fara för rättssamhället. Svenska myndigheter fungerar inte till slut i dessa områden. Se bara i Göteborg där massor med unga män har skjutits ihjäl de senaste två åren. Alla tiger!

Sverige skulle aldrig ha släppt på den sk fria borätten dvs. att man kan få bosätta sig var man själv ville. Staten skulle ha styrt upp det här så som man försökte tidigare. Ingen skulle få bosätta sig i de stora överbefolkade städerna hos släktingar där det ibland kan bo 10 personer i en tvåa!
Om man vill till Sverige så skulle man också få rätta sig efter vad vi vill i det här landet.
Men vi har politiker som fegar ut vad det än gäller för impopulära beslut, man måste som ansvarstagande politiker kunna ta beslut som är svåra.
Den nuvarande politiken är ett bekvämt sätt att bevara en struktur som leder till både sk utanförskap och hat mot det svenska samhället.
Man har en billig arbetskraftsreserv i förorterna som man hänvisar till de jobb en vanlig svensk inte vill ha.
Om man har tvingats till att leva på understöd länge så är man också tillslut beredd  att acceptera dåliga villkor för att få arbeta.
Bostadsbristen är ju också svår i alla stora städer och inte blir det bättre av de regelverk man nu har med stor inflyttning varje år.
Jag bara undrar när bubblan ska brista? Är det när svenska folket röstar på SD i betydligt större siffror än de ca 10 % som idag är beredda att ge dem sina röster?
Eller är det när nazisterna börjar ta röster bland vanliga medborgare?
Att fortsätta den nuvarande politiken kommer att leda till en kantringen i politiken, det är jag helt övertygad om. På samma sätt hävdade jag för många år sedan att just SD skulle gå framåt från ett promilleparti till höga siffror, då trodde ingen på vad jag sa men idag vet ju alla svaret.
 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s