Okategoriserade

Bostadsbristen måste ju bero på någonting?

Svår bostadsbrist på de flesta orter!
Igår hade Rapport ett inslag om en ung man, han hade utbildning och arbete men kunde inte få någon lägenhet. Om en månad är han ute på gatan!
Dessa historier är mer vanliga än ovanliga och inför höstens studentstart så blir det nog till att tälta utanför kommunhus och skolor.
Se på dessa siffror från myndigheterna och försök förstå :http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Bostadsbyggandet-lagt-under-lang-tid/

Man kan också gå till Boverkets sidor och få fakta:http://www.boverket.se/

På Svt:s sidor kan du också söka på ämnet ”bostadsbrist” och då får du upp massor med inslag i detta ämne från hela Sverige.

Däremot kopplas bostadsbristen bara ihop med att det byggs för lite och det är ju ett sätt att komma från verkligheten i våra städer.
Om det under en tioårsperiod kommer ca 800.000 tusen nya individer till vårt land så måste de ju ha fått någonstans att bo eller bor de i tält?
Nejdå, de slussas ju naturligtvis ut i olika kommuner och det är ju faktiskt självklart. Tar man hit folk så måste de ju bo någonstans. Men det underliga är ju fortfarande att man aldrig tar upp den här aspekten när man talar om den brist på bostäder som ändock existerar. Vi har i vårt land blivit delvis en samling människor med skygglappar framför ögonen.
Om man tar in tex 80.000 nya innevånare i år så måste de ju bo någonstans eller hur? Någon måste maka på sig eller hur löser man problemet!
Unga får inga bostäder och tvingas att köa i många år under en årskostnad som också suger fattiga studenter. Hur gör man och hur har man gjort med alla de invandrare som bor i våra förorter?
Hur kan alla nyanlända få sina bostäder när inte unga kan få kontrakt på en bostad?
I Stockholm och kanske på många andra ställen råder en svartmarknad som är grymt lönsam för de som håller på med dessa skumraskaffärer därför att människor är i bostadsnöd.
I hela mitt liv har denna bostadsmarknad sett likadan ut , jag minns i lilla Torshälla när jag var nygift. Betalade halva min lön i hyra för en tvåa! Det var på sossarnas ”gamla goda tid” som bara är sagor!
Det fanns inget som var bättre då, möjligen att klotter och brottslighet var i mindre skala.
Och naturligtvis färre bilar och fler tåg. Rälsen och tågen försvann ju i takt med att sossarna byggde ut vägnätet. Ingen tanke på framtiden fanns i dessa betongsossar som satte rekord i rivningar av gamla fina hus överallt.
På den tiden reglerades invandringen på det sättet att man tog hit folk för att jobba inom den industri som ropade efter arbetskraft.
Idag råder som bekant andra regler !
Men som sagt var , bostadsbristen ökar samtidigt som skarorna av invandrare också ökar och ”innefolket” stämplar alla som orkar säga ”att kejsaren är naken ” för att vara rasister.
Ett ord som de i sin dåliga skola aldrig fick lära sig vad det egentligen är.
Okunnighet var något den tidiga arbetarrörelsen slogs mot men idag är de med och sprider myter istället för kunskap! Samma gäller tyvärr nästan samtliga partier idag men vi har väl fått de partier vi förtjänat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s