Okategoriserade

VM är över !

Tankar om fotboll!
VM i fotboll är över för den här gången och något som har bitit sig fast på mina näthinnor är minuterna efter att Tyskland slog Brasilien med 7-1!
Bättre förlorare och bättre vinnare har jag nog aldrig sett på en stadion. De kramade varandra och det var Brazzar och Tyskar huller om buller. Lagledarna kramade varandra och log, alla såg glada.
Gott att se!
Något jag också såg i alla matcher med Tyskland och även andra länder som påminner om det svenska landslaget var sjungandet av nationalsången. Vem har tex sett Slatan sjunga?
Samma sak i varje match för Tyskland, de som har föräldrar från andra länder i det tyska laget sjunger inte. Varför?
De som sjöng bäst var Brasilien, helt enormt både från publiken och alla spelare. Underbart att se och höra, de gjorde mig glad med sin sång.
Sämsta förlorare var Argentina som trots att de tog SILVER var så sura och deras fans grät eller hade stenansikten. Efter matchen blev det bråk och förstörelse från dessa fans. Laget var både bra och dåliga, snabba och hade stora chanser på mål men ivrade för mycket och misslyckades, det dåliga var div. fula tricks och angreppet på Schweinsteiger med blodvite på honom var inte trevligt att se. Jag undrar för övrigt fortfarande varför åskådare från Brasilien höll på Tyskland?

När Sverige för många år sedan tog bronsmedaljen var vi lika glada som om vi tagit guldet, vi firade våra spelare ordentligt. Så ska det vara!
Sättet att uppträda säger en del om mentaliteten i ett land och Argentinas historia med diktatur och fascister vid makten har nog kanske satt sina spår i folksjälen? Militärens alla offer under många år där specialiteten var att kasta ut sina offer från hög höjd från en helikopter påvisar ju en råhet som är hemsk.
Nå, nu är VM över för den här gången och Tyskland fick en välförtjänt seger. Lagsporten fotboll segrade helt enkelt med ett lag som vågat att ta vara på det gamla goda samt pånyttföda spelstilen.
Tyskland spelar fotboll på ett konstruktivt sätt som gick vinnande ur detta VM. De ”gamla” stora lagen visade sig inte hålla måttet alls utan åkte ur tidigt och fick resa hem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s