Okategoriserade

Utan vinst går det ej att driva ett företag!

Utan vinst går man omkull förr eller senare!

Under många år då jag tillhörde SKP (maoisterna) så drev vi över 100 sk boklådor och några stora bokhandlar. Under namnet Oktober så gav vi ut böcker, skivor, tidskrifter samt sålde varor från Asien och Afrika.
Vinsten bestämde hur stor lokal vi kunde hyra samt läget. Dessa självklarheter var aldrig något vi ens behövde diskutera. Om affären gick bra så kunde man till och med anställa en person för att sköta det hela på bra affärsmässiga grunder.

Att bygga upp ett företag måste innebära att man gör vinst, helst bra vinst för att kunna expandera.
Vänstern i övrigt har aldrig kunnat bedriva affärsverksamhet, deras tidningar har konsekvent gått omkull trots stort statligt stöd. Bokförlagen likaså!
Nu ska vänstern mästra övriga Sverige och dess företagare, nya som gamla! De tror blint på sina dogmer att det går att driva företag utan vinst utan minsta hänsyn varken till verkligheten eller sin egen historia.
DDR stöttade vpk många år med tex tryckpressar till sina tidningar men de kunde ändå inte få det att gå ihop. Var finns tidningen Ny Dag idag? Var finns Stockholmstidningen som LO drev? Hur ser det ut på AB idag? Jo, både den och Svd ägs av norskt kapital!

Valrörelsen detta år är så bedrövligt låg med löften i  en aldrig sinande ström. Pengar tycks det finnas hur mycket som helst av. Läs gärna den här ledaren i Svd: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/rodgron-tafatthet-infor-foretagsamhet-tillvaxt-och-vardeskapande_3869514.svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s