Okategoriserade

Får jag tycka annorlunda i Sverige?

Rätten att få tycka annorlunda!

De senaste åren har något förändrats i Sverige vad gäller att förhålla sig till politiken och dess folk, framförallt ledare.
Man kan ibland tro att vi lever i ett totalitärt samhälle där man ska dyrka ledaren och dess parti.  Se bara på kulten kring Gudrun Schyman, alla dessa ”flickor” omkring henne som fullkomligt dansar efter hennes pipa. Känslopjåsk på ett sätt som påminner om den gamla frikyrkan och dess applåder för Jesus. Eller ännu värre , Kristi brudar!
Samma sak med vänsterledaren Sjöstedt ikvällens Agenda, jag trodde att det var en pingstpastor som kved i rutan. Inte en enda reflektion över att han själv och partiet  själv har försatt sig i denna situation att Socialdemokratin tackar nej till att han och V sitter i regeringen.
Driver man  hårt tesen ”ingen vinst i välfärden” och ställer ultimatum till S så blir det detta resultat. Det  fanns inte något att tala med honom om!

Moderaternas nedgång var inget jag heller blev förvånad över eftersom de själv med sin politik har bäddat för detta. Behöver bara påminna om det stora sveket med Sveriges försvar och det bristande ledarskapet vad gäller att förankra EU och NATO hos det svenska folket.
Ett parti måste kunna driva svåra frågor och se framåt och inte bara hålla på med ekonomiska frågor. Nu uppför sig en rad moderater på precis samma sätt som ”pjåskarna” och driver personkult på ett osmakligt sätt.
Vi som står utanför detta parti ser också att man intagit en underlig hållning i synen på invandringen, det verkar som om man vill anta moderata studentförbundets propaganda för ”fri invandring”!

Invandring måste och är reglerad eftersom ansvaret för att inte allt ska gå överstyr ligger på riksdagen. Att medvetet skapa gettoliknande samhällen där människorna döms till en svår tillvaro för tid och evighet är ju omänskligt. Dessutom gnisslar hela samhällsapparaten betänkligt redan med köer i hela samhället till allt från bostäder till de arbeten som finns. Skolorna går på vissa ställen på halvfart och släpper ut stora mängder elever utan fullgoda betyg. De flesta med invandrarbakgrund och det är tammf-n inte OK!
781.000 personer har röstad på SD och det är ju rätt så många och ger en signal till resten av samhället. Ska denna siffra fördubblas vid nästa val eller …….?
Att bara hela tiden köra ett lopp med fy och usch mot dessa som inte är nöjda med den förda politiken är ju verkligen odemokratiskt.
Att rätten till att kritisera förd politik borde vara en självklarhet i ett demokratiskt samhälle börjar jag ju tvivla på. Sverige börjar mer likna länder med diktatur där man måste tycka ”lika” för att accepteras.
Vi har fri och rättigheter inskrivna i vår grundlag men den har i mångt och mycket satts ur spel och  många människor bortser från rätten att få tycka annorlunda.
Så fungerar en diktatur och min fråga är, ska vi verkligen ha det så?
Eller ska människor få rösta och tycka som de vill utan att behöva löpa gatlopp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s