Okategoriserade

Låt inte historien upprepa sig!

Franco0001torsdag, september 25, 2014

Socialdemokraterna och IS!

Först  vill jag påminna om hur socialdemokraterna tidigare i historien har svikit kämpande krafter. När den lagliga regeringen i Spanien överfölls av Francos trupper så införde dåvarande Per-Albin regeringen förbud mot att delta på den lagliga regeringens sida mot Francos falangister. Se här
:

Lag mot frivilliga

I enlighet med sin anslutning till noninterventions-politiken, lade den svenska regeringen i början av 1937 fram ett lagförslag ”angående åtgärder för att förhindra frivilligas deltagande i inbördeskriget i Spanien m.m.”. Lagförslaget kommenterades av utrikesutskottet i riksdagen med bland annat följande minnesvärda rader: ”Förslaget om förbud mot utländska frivilligas enrollering i de spanska stridskrafterna har sålunda framtvingats av den överhängande risken i detta fall för en, öppen eller maskerad, direkt intervention av allt större mått genom militärkontingenter från utomstående länders sida.”

Nu är det dags igen av sossarna att vilja ha en liknande lagstiftning   angående jihadisterna. Sä här står det i svd idag:

”Tyvärr har det regeringsbildande partiet lämnat ett apart förslag. Socialdemokraterna vill kriminalisera inte bara terrorism, utan all strid ”för annan stats eller grupperings räkning om insatsen inte sanktionerats av riksdagen eller regeringen” (SvD Brännpunkt 26/8). S-förslaget skulle alltså göra det brottsligt att strida med kurdiska Peshmerga mot Islamiska staten. Det är inte rimligt.
Bättre då att Sverige snarast agerar i enlighet med FN:s vilja.”
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/forhindra-rekrytering-av-terrorister_3950676.svd

Inatt tog ett enhälligt säkerhetsråd i FN ett beslut som alla länder måste följa i sin lagstiftning. Det blir förbjudet att stödja IS och liknande terrorister men att ingå i motståndet mot dessa finns inget förbud.
Om den nya sosseregeringen inte kommer att följa FN.s resolution så går man motströms alla andra länder och upprepar misstaget från 30-talet och förbudet mot svenskars deltagande i kampen mot Francos olagliga trupper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s