Okategoriserade

Vem ljuger?

Vem ljuger värst?

Under flera år har OECD i sina undersökningar om svensk ekonomi sagt att Sverige tillhör de främsta i Europa att sköta budgeten. Borg har fått mycket högt betyg från världens ekonomer med sin politik där man sänker jobbskatter för att få igång intresset för att jobba mer.
Veckan innan valet så går vår statsminister Reinfeldt ut med ett annat budskap.
”Vi alla måste öppna våra hjärtan” säger han och fortsätter  med att pengarna framöver kommer att helt gå åt till invandringen.
Vi ska ta emot ännu fler och för första gången så säger en ledande politiker att det kommer att kosta! Tidigare har man ju alltid påstått att invandring är en god affär för Sverige.

Nu föll moderaterna ner med ett brak och tog hela regeringen med sig i fallet. Nu kommer nästa akt i det här med landets ekonomi.
Nye finansministern Andersson säger i flera intervjuer att vi är närmast bankrutt. Statsskulden är enligt nya regeringen oerhört stor.
Jaha, vad säger då sveriges ledande ekonomer om detta påstående. Jo säger de, Sverige ligger för närvarande på en statsskuld på 40 % vilket är tämligen lågt i jämförelse med andra länder.
De menar att Andersson mfl säger så här för att kunna pådyvla svenska folket stora skattehöjningar framöver.
Skattehöjningar som kommer att bidra till en sämre riktig arbetsmarknad, låtasasjobb som samhället betalar i form av bidrag har vi sett nog av under tidigare sosseregeringar.
För hög skatt har alltid hämmat arbetsmarknaden och om sjuktalen kommer att explodera med fler förtidspensioner när regeringen kör klassisk sossemodell , ja då kommer landet att ligga illa till. Skulle knappast tro att OECD då kommer att berömma finansen.

Men den heta potatisen som när man har den i munnen gör att ingen kan tala rent är ju naturligtvis ”öppna ditt hjärta” och vad detta kommer att betyda rent ekonomiskt.
Nå, vem ljuger värst?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s