Okategoriserade

Järnväg på fel ställe i landet!

De som vill värna miljön gör ofta dundertabbar!

Religion och politik är ju inte samma sak men man kan tro att allt för många inom miljöpartiet och vänstern blandar ihop dessa ting. Nu menar inte jag att de tar till Jesus , nej då , det handlar om helt andra saker. TRO!
Nu ska regeringen och då genom MP som tidigare har drivit på (S) med felaktiga järnvägsbyggen fortsätta bygget av Bottniabanan.
Bottniabanan är ett felbygge från början till slut, ett ekonomiskt vansinne där miljarder efter miljarder har rullat på. Nu ska de fortsätta med bygget uppåt den tomma norbottenskusten, ja inte bor det mycket folk norr om dalälven idag så denna mastodontjärnväg var och är onödig.
Pengarna skulle naturligtvis ha satsats på dels proppen Stockholm och dels på en snabbjärnväg ner till Skåne där man knyter ihop nätet med övriga Europa.
I Europa har man byggt och byggt under alla år allt medan Sverige stängde ner banor eller lät bli att modernisera.
Menar man något med att skydda miljön så måste man ju satsa där det blir störst nytta och där folk bor. Vi skulle dessutom på det här sättet också kunnat få många att ta tåget istället för flyget som skitar ner.
Läs Ola Wongs intryck från både Japan och Kina och deras järnvägar, där finns mycket att lära. Egentligen skulle Kina få bygga järnväg i Sverige så blev det andra bullar av:

http://www.svd.se/opinion/kolumnister/mindre-an-en-minuts-forsening-i-snitt_4030125.svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s