Okategoriserade

Sverigebreven hem!

Sverigebreven hem!

När svenskarna emigrerade till USA under slutet av 1800-talet så skickades det brev hem till det gamla landet där USA beskrevs som landet som flöt av guld och honung. Många gånger kom dessa brev från emigranter som inte alls hade fått det bra men de ville inför de sina där hemma visa att de lyckats.
Dessa brev lockade unga att också resa men så dåligt det gick för en del, de hamnade i missär och tyvärr även missbruk av alkohol.
I trakten runt om Seattle fanns det en hel koloni svenskar som levde i missär!

Skickas det ”sverigebrev” nu från de unga som kommer hit från andra länder?
Migrationsverket säger så här idag:” Nästa år kommer var tionde asylsökande som kommer till Sverige vara ett barn som flytt utan föräldrar eller andra nära anhöriga. Under 2015 väntas 8 000 ensamkommande barn, enligt Migrationsverkets nya prognos.”
För det första så är språkbruket helt fel men medvetet från myndigheten, det ska stå unga eller ungdomar eftersom nästan alla är över femton år.

Ska det bli på samma sätt som i USA med missär pga av arbetslöshet eller frånvaro av skolning. Ska allt fler unga invandrare hamna i kriminalitet med förkärlek för att begå grova våldsbrott eller involveras i den stigande knarkhandlen?
Kriminaliteten finns numera inte bara i storstäderna enligt polisen utredning som nu regeringen håller på att granska.Gängbildningar uppstår även i mindre städer enligt mönster från de stora städerna. Det skjuts tex även i Eskilstuna och Gävle!
Sverige har med sina generösa stödformer till de unga som kommer hit också blivit en lockelse för andra att ta sig hit. Ryktet sprider sig rätt så snabbt och flyktingsmugglarna har ju som bekant hakat på och tjänar stora pengar på att ”frakta” hit ungdomar. Familjerna i hemländerna samlar in pengar och betalar smugglarna.
Det började med några hundra i början och nu är migrationsverkets prognos 8000 ! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6010552
De pekar på krig och elände som orsak men det är nog inte hela sanningen.
”Sverigebreven” spelar säkert sin roll också.
Frågan är förstås var gränsen går för det ovanligt generösa Sverige, för en gräns finns ju för allting även om många förnekar detta på ett ovanligt antiintellektuellt sätt.
Bostäderna är ju slut och det sitter redan över 10.000 människor fast på primitiva boenden. Överhuvudtaget så är ju bostadsbristen med medföljande svarta marknad ett gissel som aldrig verkar att ta slut.
Hur många är det inte som berikar sig i denna skumma zon?
Alla partier utom SD tiger som muren om alla problem som uppstår i vårt samhälle och detta medför ju som bekant att allt fler , kanske i desperation väljer att stödja SD.
I nästa val kanske SD når över miljonen väljare, jag skulle inte bli förvånad över ett sådant scenario.
Hittills har jag i mina bloggar genom åren gissat rätt i dessa frågor, alla de som har häcklat mig har fått fel.
Hur kommer det sig att så många är totalt blinda för den utveckling som Sverige har slagit in på? Är det för att deras känslor och önskningar vill något annat än den verklighet vi lever i?

Folkpartiet har då och då snuddat vid denna verklighet men inte orkat hela vägen fram eftersom motståndet inför verkligheten är så stor. Senast gällde det vapenstöd till kurderna som stötte på patrull hos alla övriga partier.
Folkpartiet insåg att om man ska slippa stora flyktinströmmar så måste man ta upp kampen mot IS och liknande   rörelser.

Den civiliserade världen måste förklara islamismen krig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s