Okategoriserade

Lögnen!

Lögnen!

De senaste dagarna har massmedia handlat om muren i det gamla ÖstBerlin, det är ju 25 år sedan den började rivas. Under de närmaste  åren efter 1989 så handlade också historien om hur socialismen i öst föll ihop som det korthus det var.
När jag då stöter på tex. vänsterpartiet i Tyskland, alltså ett parti som bygger mest på det gamla DDR-partiet så kommer lögnen i bruk i deras munnar.
Samma sak när man skärskådar delar av vänstern i Sverige som för ut samma gamla lögner om DDR.
”Det var inte så dåligt” , säger de och pekar på förskolorna eller att alla ”hade arbete” !
Sånt har man hört förut om regimer som också har använt våld och diktatur. Det fanns och finns de som säger att ”allt var inte dåligt i Hitlers Tyskland” och tar fram tex. socialsektorn eller att tågen gick i tid osv.
Samma sak gäller de som idag står på Putins sida och det gäller både vänster och populistpartier som är rasistiska. De säger ”att det minsann inte är så dåligt i Putins kejsarrike”!
De ser till några få saker som aldrig kan dölja det som hände eller händer i dessa diktaturer. Särskilt våld och straff för de som hävdar rätten till demokrati är ju utmärkande för alla dessa ”lyckoriken” som tydligen alltid har en klick förvillade försvarare.
När Palme och Schori reste till Cuba på sin tid så legitimerade man Castros våld mot folket och de hyllningar han fick där på ön var äckliga att skåda.
Dessutom skänkte Sverige många miljoner under årens lopp till denna diktatur vilket frigjorde pengar så att Castro kunde skicka soldater till Afrika och blanda sig i andra länders interna angelägenheter.

Socialdemokratins förbindelser med DDR var också på ett plan som var fel. Svenska skolor började lägga sina utbildningar och kurser nere i DDR och tusentals svenska lärare blev indoktrinerade om DDR:s förträfflighet. Många började på hemmaplan att försvara diktaturen.
Stellan Arvidsson var ju ledande socialdemokrat och tillika varm förespråkare för diktaturen . Han satt i många år som vänskapsförbundets orförande och blev rikligt belönad av DDR.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Stellan_Arvidson

Muren revs och folket i östra Tyskland skanderade mot kommunisterna det som de fruktade mest: ”det är vi som är folket”!
De var också dessa medborgare som med glädje hackade sönder den förhatliga muren som skilt släktingar, barn och föräldrar från varandra!

Dagens socialdemokrater talar tyst om denna tid men skulle behöva göra upp med hela sin gamla Palme-politik istället för att glorifiera denna tid.
Vänsterpartiets sk uppgörelse under galgen ger jag inte mycket för, de trampar på som om inget har hänt. De tror att några ord på ett papper ska ta dem fria från sitt ansvar och sina gamla förbindelser med diktaturerna i öst.
I sak så har de fortsatt att plädera för sitt socialistiska Sverige som skulle bli ett nytt DDR om de tog makten.
Ofrihet och diktatur har alltid följts åt med dessa partier vid makten. Här har också socialdemokratin avvikit från sin väg att stå fri från denna typ av vänsterpartier.
Tyvärr har ambitionen att få makt medverkat till att man i så många frågor satt sig ner med vänsterpartiet och låtit dem få inflytande.

Berlinmuren är borta nu men låt inga mentala murar åter byggas upp av falska partier och deras politik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s