Okategoriserade

Skillnad på pension!

Pensioner i Norge och Sverige!

Jag lyssnade som vanligt på radio idag och där talade en kvinna som arbetat ca 20 inom sjukvården i bägge länderna, Sverige och Norge.
I Norge uppbär hon idag en tjänstepension på ca 5000 kr i månanden men den svenska är på ca 500 kr.
Jag vet ju av min egen pension från sjukvården i Malmö att nivåerna ligger såg lågt. Själv har jag ca 750 kr i månaden från Malmö stad.
Från de 20 år inom järnindustrin har jag inte ett öre i tjänstepension.

Norge har haft socialdemokrati under många år liksom vi i Sverige .
I Norge valde man 1949 att gå med i Nato så deras försvar blev otroligt mycket billigare än Sveriges . Sverige hade försvarskostnader under många år som nästan var högst i hela världen, det var bara Israel som hade högre.
Naturligtvis gick skattebetalarnas pengar till dessa kostnade så att det inte gick att avsätta till ordentliga  pensioner. Samma sak med de miljoner invandrare som kostar så mycket pengar att försörja vilket inte heller Norge har dragit på sig.  Ingenting är gratis här i livet.

Socialdemokratin i Norge har valt en helt annan väg än vad Palme och hans efterföljare gjorde. Stoltenberg är nu NATO-chef och och kan se bakåt i sin politiska gärning och konstatera att han och socialdemokraterna i Norge har valt rätt väg.
I Sverige kan vi se hur både socialdemokratin och alliansen går fel under så många år och straffar oss pensionärer med låg pension och pytsar åt oss lite bostadsbidrag så att vi håller näsan över vattenlinjen.

Ensamkommande ”barn” kommer det fler och fler till vårt land, prognosen för nästa år är 8000 unga. Sverige har lagt ut ”flugpapper” som drar år sig unga från andra länder. Ryktet om våra förmånder sprider sig likt ”amerikabreven”.

Se bara hur tex Sigtuna för ett par år sedan hade för kostnader:http://www.sigtuna.se/sv/s_Nyhetsarkiv/Sa-mycket-fakturerar-kommunen-for-ensamkommandeflyktingbarn/ 

Var går gränsen innan allt ramlar ihop? Många pensionärer upplever varje dag att systemet redan ramlat sönder och då framförallt kvinnor.
Tyvärr är kvinnor av den gamla stammen inte de som bråkar, de försöker leva så gott som det går på sin låga pension men de har också ögon med att se tex i affären hur andra handlar inför helgen.

Nu tar den nya regeringen också pengar från det sk biståndet för att betala Migrationsverkets ännu mer skenande kostnader. I opposition så lät det annorlunda. Fy fan vilka lögnare de är !

Biståndsbudgeten är ju till för att kunna hjälpa till med nöden på plats och det har alltid sagts att denna budget får man inte röra för inhemska kostnader.
Nu ska alltså Bert Karlsson och andra som berikar sig på flyktingar få pengar från biståndsbudgeten, det är sannerligen osmakligt  och gör mig inte vänligare stämd till den röd-gröna regeringen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s