Okategoriserade

Rogestam sticker ut hakan!

FD generaldirektören för Invandrarverket talar klartext.

”Sverige använde sig i december 1989 av en tydlig signalpolitik med den socialdemokratiska regeringens ”Luciabeslut”. När jag läser gamla tidningsklipp från den här tiden är det lätt att konstatera att rubrikerna var desamma då som nu. Situationen då påminde starkt av dagens situation med långa väntetider på beslut, överfulla asylboenden och över 6 000 personer med uppehållstillstånd som väntade på att flytta och börja sitt nya liv i en kommun någonstans i Sverige. Regeringens beslut innebar att asyl endast skulle ges till de asylsökande som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention och till dem som i övrigt hade särskilt starka skyddsbehov. Reglerna skulle gälla även de som fanns i Sverige och väntade på besked, med undantag för barnfamiljer som vistats i Sverige i minst ett år.”

Christina Rogestam var GD för Invandrarverket i fem år och vet vad hon   talar om. Läs hela hennes inlägg här:http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/en-kriskommission-kravs-for-integration_4216411.svd

Vi får väl se hur länge det dröjer innan  drevet är efter henne med skällsord och påståenden om allt möjligt fult.
När andra har försökt föra denna debatt så har det haglat verbala stenar och skrik om SD.
Det är så lätt att skrika och påstå en massa saker innan man ens har fakta på bordet och då kommer jag att tänka på incidenten i Eskilstuna med branden i moskén. Timmen efter så kom tom statsministerns ut med banbullan om detta ”fruktansvärda” dåd som en man med brandbomd hade påståtts ha utfört. Idag säger polisen efter noggranna undersökningar att det inte finns minsta spår av någon brännvätska. Inte minsta spår av att ”någon” skulle ha kastat in en flaska osv.
Så fort det handlar om invandrare, invandring eller flyktingar så höjs tonläget till 200 decibel.
Vad är det med denna klick av befolkningen som inte kan föra en hederlig debatt i dessa frågor? Och dagens politiker i gemen fungerar ju i stort sätt sedan åratal på samma sätt och har lämnat ”walk over” till SD i denna fråga.

Det är sorgligt att ett lands samlade befolkning ska behöva finna sig i denna rena censur som råder i dessa frågor.  Vad är det som har skapat denna anda av konstiga sätt att närma sig en fråga som denna om invandring? Alla andra länder, liksom Sverige tidigare insåg och inser,så måste det finnas ett tak för hur många vi som land orkar med att få hit.

Rogestam pekar på de problem som återigen uppstått och hon skriver också om hur Sverige tidigare löst dessa svårigheter. Skulle Sverige idag vara ett sämre land om problemen löstes mot hur vi var 1989 under en socialdemokratiskt regering?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s