Okategoriserade

Skurkstater!

Skurkstater finns det många av!

Saudi-arabien har ett statsskick där religion och diktatur samverkar. SA har under många år delat ut pengar till muslimer boende i Sverige för att dessa ska bygga upp moskeér med den ”enda sanna tolkningen” av koranen.
SA stödjer med sina oljepengar många extrema islamister över hela världen.
Trots detta så har de i alla år varit ”rumsrena” över hela världen.
Det gamla uttrycket ”pengar luktar inte” har varit allenarådande.
Kvinnoförtrycket är hårt i detta land men som sagt var de följer koranen till punkt och pricka. Skillnaden mellan talibaner , IS och SA är ju hårfint.
I alla skurkstater används hårda straff och fängelserna är alltid fulla av människor som på något sätt har en avvikande inställning till styret. Från Kina till Cuba och Saudi så pågår samma plågande av människor.
Men ska man avbryta handelsförbindelserna med dem? OM man börjar plädera för bojkott så är man rätt snart ute på det hala. Det finns alldeles för många länder som inte är demokratiska och man måste ju vara konsekvent eller hur?

Bojkotter har ju dessutom visat sig vara totalt tandlösa i de flesta fall . De som drabbas är de fattiga som ändå inte kan göra någonting åt styret. De rika får alltid tag på de varor de vill ha. Vem minns inte bojkotten mot Rhodesia!
Efter tio års bojkott så visade det sig att landet var mycket bättre rustat än före bojkotten.
När statsapparaten bygger på tro och det må vara religion eller socialism där alla måste rätta in sig i ledet så blir det oundvikligt en diktatur.

Det ruggiga med länder som SA är ju att de har så mycket pengar tack vare oljan så de kan muta, köpa, sälja allting även själen hos många.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s