Okategoriserade

Pärleporten öppnar sig för Europas Romer!

Här öppnas pärleporten för Europas romer!

Via EU-programmet FEAD ska 90 miljoner kronor under fem år satsas på fattiga EU-medborgare som vistas tillfälligt i Sverige. Svenska staten bidrar med 12 miljoner och resten är EU-pengar.
Pengarna ska användas för att ge bland annat hemlösa romer ett värdigare liv, rapporterar SR Ekot. Det svenska programmet har nu godkänts av EU-kommissionen.
Minst 700 individer ska delta i programmet fram till år 2020, enligt Nardin Crisbi, nationell samordnare på ESF-rådet som ansvarar för programmet.

Möjligheter till vård och skola

Program som tidigare vänt sig till EU:s fattigaste har enbart handlat om att dela ut mat och kläder. Men det har Sverige, tillsammans med en handfull andra länder, bland andra Storbritannien och Danmark, inte velat delta i. Som en kompromiss infördes därför en alternativ inriktning, så kallad social inkludering, och det är den som Sverige valt.
”Då vill man arbeta med att förstärka och utveckla samhällsorienterande och hälsofrämjande insatser. Det kan vara allt ifrån alfabetisering till att kunna komma till rätt instans för eventuell vård”, förklarar Nardin Crisbi.

Projektet startar i höst

Fonden syftar främst till  något som ska ge ett värdigare liv för EU-medborgare som vistas tillfälligt i Sverige, som är hemlösa, chanslösa på arbetsmarknaden och står utan försörjning.
Projektet startar i Göteborg den 26 mars.  Senare under våren utannonseras pengar till olika projekt. Tanken är att ideella organisationer och kommuner ska arbeta tillsammans. I början av hösten sjösätts verksamheten.
De som berörs är romer från Rumänien och Bulgarien, som i dag tigger och lever på gatorna i många svenska kommuner. För deras barn öppnar programmet nya möjligheter till utbildning, om vistelsekommunen inte erbjuder dem det, säger Nardin Crisbi till Sveriges Radio.
– Om en kommun tolkar att de inte har rätt till utbildning, så kan man ordna någon typ av ”pop-up”- lärmiljö för barnen, under tiden som de är i Sverige.

  • SVT
En lycklig man från EFS (Sv kyrkan) berättade om det ovanstående projektet. Och vid frågan om vi ska kunna ta emot ännu fler än idag så blev svaret ett glatt ja.
Det här kommer att bli rena rama lockropet till andra att komma till det förlovade landet med oändliga resurser.
Fri rörlighet i EU var tänkt till bla studenter och yrkesutbildade, inte till fattiga tiggare som oftast ej är skriv o läskunniga.
I samma Rapport så framträdde en ung kvinna med aspbergers och reportaget kunde berätta att resurserna till denna ökande grupp bara minskar varje år.
Samma sak hörs från mängder av sjukhus och andra inrättningar.
Arbetslösheten och bostadsbristen är på en synnerligen hög nivå och ingen kan sia om framtiden.
När den här nyheten kommer ut bland landets folk som redan nu sitter illa till så garanterar jag att de politiskt överger de etablerade partierna till förmån för SD.
Just på det här sättet har SD vuxit år efter år allt medan andra politiker och särskilt massmedia har kliat sig i huvudet och inte förstått ett enda dugg.
Vänsterns taktik är ju totalt verklighetsfrämmande med sitt skäll och våld mot SD.
Diskutera politik istället och kom med lösningar som inte bara är amsagor!
Hat hör inte hemma någonstans i vår värld och leder bara fel.
Romerna ska hjälpas i sina hemmaländer där de bor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s