Okategoriserade

”Die dumme schweden”!

”Swede”!

Eller som tyskarna alltid sa: die dumme schweden! Att vara ”swede” i USA förr i tiden menades då att man var lite godtrogen och trög. Trodde att alla människor var goda.
Under Vietnamkriget så fanns det en stor del av vänstern som trodde att alla som kom hit som desertörer från kriget och var svarta också var goda.
Tyvärr så var allt för många kriminella på olika sätt och efter ett tag så blev de hallickar av värsta sort.
Nå , nu står Sverige återigen vid ett vägskäl men den godtrogna makteliten (eller är de cyniska) har nu öppnat vägen för alla romer i EU att komma hit.
Myndigheterna ihop med svenska kyrkan har gjort ett ekonomiskt avtal med EU för att fixa tillvaron för de hitresta tiggarna.
De finns numera överallt i Sverige, det kvittar vilket litet samhälle man kommer till så sitter de där med sin mugg och ”hej-hej”!
Vi svängde in till en köpmarknad i Enköping som ligger utanför själva staden och minsann , vem satt där?
Naturligtvis är allt det här organiserat in i minsta detalj, de får en plats anvisad är där ska de hålla sig.
Ni som har varit i Stockholm vet ju att på vissa platser i innerstan så sitter de med 25 meters mellanrum med sina muggar.
Avtalet som är slutet med EU är ju ett avtal som faktiskt strider mot avtalet om fri rörlighet inom EU. Fri rörlighet är inte för att vissa grupper i Europa ska kunna åka till andra länder och tigga.
Kåkstäder av känd modell byggs upp och sopberget växer.
Den dag då kanske 100.000 romer är på väg till Sverige , vad gör myndigheterna då?
I Rosengård bodde ca 3000 romer när jag bodde där och det fanns nästan ingen som hade ett yrkesarbete. De unga killarna tog över heroinmarknaden men på kuppen började de själv att knarka och det blev ju inte så lyckat men kostade Malmö stad stora belopp utöver alla sossbidrag.
Jag har inte det minsta hopp om att varken rumänska eller bulgariska romer ska kunna inlämmas i det svenska samhället, vi har ju redan svårt med stora grupper från andra länder som är så svåra att få in i vårt system. Lär man sig inte svenska så går det illa. Lär man sig inte läsa och skriva blir man chanslös i ett modernt samhälle.
Nej, EU satte till stora belopp för att Rumänien skulle sätta igång allt från utbildning till arbete i Rumänien men de tog inte ens ut pengarna . Deras statsapparat är för dåligt utvecklad och de behöver hjälp från andra länder helt enkelt.
Resan till Sverige borde sluta i att man får ta bussen hem igen och att Rumänien en gång för alla sätter igång arbetet som de är ålagda av EU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s