Okategoriserade

Skolan kan bli ett helvete!

När skolan upphört att vara skola!

http://www.expressen.se/kvallsposten/kultur/schulman-slagsmal-hot–lararnas-vardag/

Schulman vet vad han talar om. När jag bosatte mig i Rosengård 1978 då var jag med i SKP (maoisterna) och vi hade i några år försökt att skapa aktiviteter bland de boende i Rosengård. Vi hade alltså partimedlemmar som bodde där och med hjälp av MKB och andra krafter så fanns lokaler att tillgå för aktiviteter för de boende på ickepartipolitiskt grund,Vi blandade alltså inte in vårt parti utan vi hjälpte
till med allt från hobbyverksamhet till läxläsning för barnen.
Tyvärr så dog verksamheten ut pga av bristande intresse av de boende. Vi  var 1979 bara två medlemmar kvar i Rosengård, de drivande av våra medlemmar återvände till sina karriärer och Stockholm. Besvikna och desillusionerade gick de ur partiet så som det ofta går med vissa eldsjälar.
En annan eldsjäl var läraren Gunnar Törnér som flyttade från Vellinge och började arbeta i Rosengårdsskolan med ett stort intresse för att vrida utvecklingen rätt där.
Efter några år var han knäckt och orkade inte och flyttade över till en skola i Kirseberg. Där var inte ett dugg bättre kunde han konstatera. Mest elever från andra länder precis som i Rosengård.
Bråk, droger, mobbing och maktlösa lärare. Gunnar blev utbränd och mådde mycket dåligt.
Han kunde då i slutet av 90-talet konstatera exakt vad Schulman gör i dagen artikel i Kvp.
Ofta har både jag och andra kunnat erfara att föräldrar till alla dessa missanpassade barn inte varken kommer till de möten man håller i skolorna eller överhuvudtaget är kontaktbara på något sätt.
Många har under årens lopp ställt den konkreta frågan när det uppstår upplopp, bränder m.m var föräldrarna finns till dessa unga ?
I Rosengård för några år sedan deltog även vuxna i stenkastning mot polis och brandkår och det är ju ett bottennapp för vuxenvärlden.
Politikerna har aldrig någonsin förstått vad som händer i dessa stadsdelar eftersom de aldrig själv bor där och behöver konfronteras dagligen med alla problem som finns hela tiden.

Ur denna misär så kommer det att fortsätta att genereras kriminella av en sort vi tidigare i vårt land aldrig har haft, unga killar totalt utan empati. De mördar utan att blinka även sina gamla kamrater.

Frågan är hur länge det dröjer innan sk medborgargarden tar lagen i egen hand  och även kommer att begå hemskheter?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s