Okategoriserade

Olösliga problem?

Olösligt?

Har just läst dagens Svd och bla. om dessa barn som kommer till Sverige och andra länder och lever på gatan. http://www.svd.se/kultur/barnen-som-inte-finns_4550132.svd

Killen från Malmöhändelsen dyker upp i Stockholm och samma tumult uppstår när de ska omhänderta honom, pojken är blott nio år.
Hundratals unga driver omkring på Stockholms gator och begår brott för att försörja sig och släktingar i hemlandet.
Myndigheterna är maktlösa, de får inte ens låsa in dem utan efter ett omhändertagande kan den unga samma dag gå ut på gatan igen och fortsätta som om inget har hänt.
De som är ”goda” i vårt samhälle säger att man ska ta hand om dem men tydligen vet de ej vad de talar om, verkligheten ser som vanligt annorlunda ut.
Dessa unga är så förstörda så våra myndigheter har inga lösningar på deras problem. OM de får vara kvar så fortsätter de med brott och att använda knark och DET kan väl ingen tycka är OK?
I debatten så finns det många som tycker både det ena och det andra men sällan kommer några vettiga förslag på lösningar.(Som kanske inte ens finns)

Jag fortsätter att läsa Svd och naturligtvis läser jag ledarsidan.http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/bortom-debattens-catwalk_4552364.svd

Min önskan vore att alla i detta land skulle läsa denna ledare skriven av Tove  Lifvendahl. Hon ställer de rätta frågorna på ett rättframt sätt som man sällan ser i detta land. Dagens politiker skulle behöva förhålla sig till vårt samhälle och dess frågor på samma sätt som Tove.

Se här ett litet stycke vilket är tankeväckande på många sätt:

”Läget i omvärlden gör att Sverige måste göra plats i båten. Sitta lite mer trångt och dela matsäck med flera. Det är en moralisk skyldighet. Men i båten liksom i landet finns en kritisk gräns för vad som är hållbart. Kliver för många i båten, sjunker den. Sveriges geografiska yta medger förstås att bra många fler rent fysiskt skulle få plats, som förre statsministern argumenterade för genom att hänvisa till all norrländsk skogsmark, men konstruktionsmässigt knakar båten nu betänkligt i fogarna, vilket rätt många kommuner kan intyga.
Den som tycker att det är förkastligt att ens ställa frågan om hur många, får man anta är beredd att argumentera för att Sverige bör hålla dörren öppna för alla som kan och vill ta sig hit. Annars är upprördheten över frågan hycklande.”

När du läst hennes ledare så förstår du också att jag behöver inte skriva en rad till idag i detta ämne!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s