Okategoriserade

De blinda och döva!

fredag, juni 26, 2015

Läser……

Sitter vid köksbordet som vanligt och läser dagens Svd. Två artiklar fångar mitt intresse, dels unga som berättar om den skola de går i och varför de tappat intresset för skolan och dels örlogskapten Niklas Wiklunds kolumn

.” En äldre man i 80-årsåldern kom fram och undrade om han kunde få ställa en fråga. Han ville veta hur många fregatter som fanns i flottan numera.

– Inte en enda, svarade jag. – Oj då, sa han förvånat. – Men hur många jagare har vi då? fortsatte han. – En, på museum i Göteborg, blev mitt svar.Han tittade förvånat på mig, men sken sedan upp.
– Ja just det ja, vi har ju en himla massa mindre fartyg numera, den lätta flottan!
Lite besvärad fick jag korrigera honom igen.
– Nej tyvärr, idag har vi enbart sju korvetter kvar av den lätta flottan, allt annat är avvecklat. Mannen såg ut som han höll på att tappa hakan. Han tackade för svaret, men när han gick skakade han uppgivet på huvudet och sa flera gånger till sig själv att: ”sju korvetter – det är ju inte klokt”.
Vad gäller skolan så anser många elever att lärarna inte är bra längre, de är inte tillräckligt välutbildade och har för mycket pappersarbete som inverkar menligt på deras läraryrke.
Ett faktum är att skolan liksom försvaret, järnvägen osv började nedmonteras redan på sextiotalet steg för steg för varje årtionde som gick. Det är gamla försyndelser som till slut sänker hela ”skeppet”!
När man från politikernas sida gav sig på tex skolan och skulle göra den till världens bästa jämlika skola så missade man att alla elever är inte lika och alla har inte samma förutsättningar. På lärarhögskolan slog ”jämlikheten” till också och kraven sänktes undan för undan. Sedan sänker man kraven i både grundskolan och gymnasiet och till slut så står man här med en skola som ingen gillar snart. Utvärderingar görs med mycket nedslående resultat . Naturligtvis framträder olika ”forskare” och försvarar skolan men ofta är de också en del av den skola som inte fungerar som den ska.
Det kanske hade varit bättre att behållit  realskolan med efterföljande gymnasium som vi hade tidigare och då också behållit yrkesskolorna såsom man gjort i Tyskland med känt resultat.
Järnvägen var något som socialdemokraterna helst ville lägga ner under 50-talet man satsade oerhört på bilismen under hela 50 och 60-talet och hur många järnvägar som lades ner är ofattbart att förstå idag. I övriga Europa satsade man på att modernisera järnvägen med snabbtåg men det gick inte ens att diskutera i Sverige. De pengar som fanns har man förslösat på byggen som är helt olönsamma bla Bottniabanan och tunneln under Båstad.
Vårt försvar , ja jag har nästan svårt att kalla det ens ett försvar. Det har av både sossar och de borgerliga (läs M) använts som en bank att plocka pengar ur. Alltså nedläggning på nedläggning så att man kunde använda pengarna till annat exempelvis invandringen.
Man har slagit blå dunster i ögonen på Sveriges medborgare och påstått att freden nu har kommit för första gången efter andra världskriget, det har i politikernas sida framhållits att all fara är över . Den som läst sin historiebok känner igen allt sådant svammel från slutet av tjugotalet och trettiotalet. Vi vet ju hur läget var i vårt land när Hitler var topprustad, vi hade inte ens kulor till de gevär soldaterna hade. Då blir det också eftergiftspolitik. (Tyska trupptransporter till lands och havs, försäljning av kullager och malm osv)
Är det så man tänkte om Ryssland under Putin också.Eftergifter?  Inte en viskning om att begära fullt medlemskap i Nato istället för allt smyg som varit i alla år. Nej, då kan Putin bli arg och det vore inte bra! Så tänkte man också om Hitler, reta inte honom sa  minister Günter och Gustav den femte.
Nu rivs tryggheten ner på många ställen i vårt land, islamister finns i våra förorter med sin smörja.Gangsters härjar snart sagt överallt med kulor ,bomber och bränder. I Stockholm tar de över delar av bostadsmarknaden med sina kriminella affärer och mord.
Sedan ojar sig man från vänster till höger att SD växer utan att ens försöka förstå hur väldigt många boende i Sverige reagerar över all den förändring som pågår till det sämre. Jag har de senaste dagarna hört flera invandrare säga med bitterhet att de flydde från våld och elände men finner att de har samma skit här nu i sitt bostadsområde. Deras barn vaknar av skott och smällar och är vettskrämda!
Var det så här vi ville ha det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s