Okategoriserade

Vi vann sa man i Grekland! Vad vann de?

Att inte sätta sig i skuld!

Ett land fungerar precis som en familj på det ekonomiska området. Inkomster och utgifter. Om man börjar att ta lån för att kunna leva i lyx med stora bilar och hus så måste man ju ha en ekonomi som klarar av att betala räkningarna varje månad. De som då tar dyra lån för att betala redan befintliga lån begår en ekonomisk dumhet av stora mått.
Lån måste vi ha på tex boende men de ska också vara utformade så att man klarar av dem även om räntorna går upp.
Ett land måste också i rättvisans namn ha lån för byggande av tex skolor eller sjukhus allt annat blir orätt. Även kommande generationer kommer att utnyttja dessa byggnader och ska också vara med och betala.
Men om familjen eller landet börjar ta lån för att bekosta sin konsumtion, då börjar fallet som slutar med konkurs.
Det finns i vårt land en stigande del av befolkningen som lever på detta sätt och går i sk personlig konkurs . De får ansöka om att bli befriade från sina skulder samt leva fattigt i ett par år.
Grekland står sedan lång tid i farstun för att begära sig i statskonkurs efter att ha levt över sina tillgångar i många år. Mut och bluffkulturen i Grekland har pågått så länge och trängt så djupt in i samhällets själ. Nästan hela befolkningen har hamnat i ett läge där de skyller ifrån sig.”Det är någon annan”!
Det är Tysklands fel! Merkel är nazist!
Landet har genomgått ett otäckt stadium där kommunister och nazister gör sig breda. Hela deras förvaltning har varit ett lapptäcke av egendomligheter, den ena myndigheten har aldrig vetat vad den andra gör. Ingen koll på bostäder eller vem som bor var. Det har varit oerhört lätt att smita från sina skulder.
Försvarsmakten är så överdimensionerad och fullkomligt suger pengar ur staten.
De skulle ALDRIG ha släppts in i EU överhuvudtaget.https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_aktiva_fartyg_i_grekiska_flottan
http://www.svd.se/50-000-kronor-for-att-tvatta-handerna
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s