Okategoriserade

Malmö, staden det går utför!

Malmö är en stad med problem!

”Utvecklingen skiljer sig märkbart från övriga storstäder. Andelen barn i ekonomiskt utsatta hushåll står i stort sett still i Göteborg, runt 17 procent. I Malmö har andelen fattiga barn ökat något till 31,7 procent.”http://www.svd.se/farre-fattiga-barn-i-stockholm-men-fler-i-malmo/om/sverige

Jag skriver ju ofta om Malmö därför att jag levde där i 26 år, arbetade i yrken som gav mig insyn i vad som hände utanför de stora rubrikerna. (Ekonomiskt bistånd i Kirseberg och olika härbärgen plus en tid hos kronofogden gav mig mycken kunskap )
Staden halkar efter på många sätt och denna undersökning som gjorts av Tapio Salonen professor på Malmö Högskola är det bara att ta till sig och beklaga.
Beklaga att det finns så många som får leva så dåligt i alla år. Människor i vissa stadsdelar i staden fastnar i bidragsberoende och har man gått tillräckligt många år på bidrag så är tillvaron till slut totalt förstörd. Inget jobb, barnen mår dåligt och klarar inte skolan osv. Det här är ju väl känt sedan årtioenden men ska alltid bortförklaras i rädslan för att man ska börja granska invandringens effekter på staden därför att det är ju där som skon klämmer. Malmö har under alla år fått dragit ett lass som är för stort vilket skapar så många problem. Hur många handgranater  ska sprängas och hur många ska skjutas ihjäl innan man erkänner att man tappat all kontroll över det som händer i staden?
Utan statens stora belopp som hjälp hade ju Malmö gått i konkurs redan på 80-talet!
Stadens finanser är ju sedan alla år totalt underminerade av den allt för stora invandringen. Om man går till Migrationsverkets siffror så ser man att oerhört många som kommer till staden är sk anhöriginvandring som drar på sig stora kostnader också, det är ju inte bara krigsflyktingar som kommer till staden om någon nu trodde det.
När jag arbetade på ”soss” så fanns det två grupper som syntes mer än andra, missbrukarna och invandrarna. Samma sak på härbärget!
Det var oerhörda summor som utbetaldes varje månad, många av invandrarna hade dessutom många barn vilket också drog upp kostnaden.
Allt sådant ska ju betalas över den kommunala budgeten, alltså skatten för de som har arbete. Om man ska kunna hålla ungefär samma skattesats som övriga storstäder i Sverige så måste man hålla nere kostnaderna för vård och omsorg m.m. Jag var med om hur vår hemtjänstpersonal över en natt halverades och vi fick totalförbud att gå ut och lufta de gamla. Samma nedskärningar genomfördes på vården av gamla, badet togs bort, sjukvårdarna togs bort, terapin togs bort osv.
Det blev nödtorftig förvaring av de gamla sådant som vi börjar se numera i resten av landet. Malmö är den stad som låg före alla andra med allt elände som nu sprider sig över landet av samma orsaker  vilka genomleds där nere för så många år sedan. Man kan idag se hur SD tidigt växte sig starka i Skåne pga av dessa orsaker och samma händer ju nu över hela landet.
OM man inte förstår VARFÖR SD växer , ja då har man nog valt att sluta sina ögon och öron över vad som händer på skilda orter.

Det finns massor med undersökningar liknande Tapio Salonens att tillgå om man bara vill öppna sina ögon .

Idag så meddelar polisen att en ny granat har exploderat nära Möllevångstorget med stor förödelse, jag bara väntar på när de första dödsoffren ska komma? Polisen i Malmö har inte kunnat få tag i en enda av dessa granatkastare och verkar ha tappat greppet på samma sätt som stadens politiker!
Malmö är en stad på fallrepet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s