Okategoriserade

Islam är en reaktionär lära!

Morgonandakten ställer frågor!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1320

Jämlikhet mellan könen? Dagens morgonandakt handlade helt och hållet om denna frågeställning och ämnet hade väckts av olika studenter runt om i landet.
Frågan är ju inte helt enkel inom religionen, vissa riktningar förkastar helt jämlikheten och anser att mannen är både klokare och mer lämpad för att leda både samhället och trossamförbunden.
Jehovas vittnen tex har ett ledande råd av enbart män. Inom islam så betraktar man också mannen som överhuvudet både i familjen och i trossamfunden, de har dessutom apartheid när de ber. Männen på det stora golvet och kvinnor undangömda  ofta längst bak.
Så vill de ortodoxa judarna också ha det på allt från bussar till gudstjänstlokalen.
Den moderna kristendomen har sedan rätt lång tid lagt ett sådant betraktelsesätt bakom sig.

Islam är en av jordens största religioner och min fråga efter den här morgonandakten är ju naturligtvis: Vad har islam tillfört människorna för något gott? Vad har kvinnorna tillförts för något gott i deras liv?

Jag kan bara finna att islam i världen står för ett förtryck som i moderna ögon är förfärligt. Vad gäller utövarna i Sverige så tillför de det svenska samhället inget gott alls , tvärtom. Deras regelverk med kvinnoförtryck håller på att sprida sig tack vare att diverse feminister inte tar kampen för kvinnans frigörelse samt att det svenska samhället inte sätter våra normer i första hand längre.
Ska allt som vi uppnått i Sverige av jämlikhet sakta monteras ner? Ska kvinnor återigen bara stå bakom sina män och titta på? Ska kvinnor återgå till att klä sig som männern vill? Ska vi inte ens kunna bada tillsamanns i framtiden?
Frågorna hopar sig och den ton som en del svenska kvinnor håller i den här frågan är mycket otäck.De spottar ur sig ordet rasist hela tiden till de som inte vill ha en återgång till forna tiders kvinnoförtryck.

Sverige håller på att bli ett land där det inte går att hålla en diskussion utan att mötas av skymford!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s