Okategoriserade

Tar du den enkla vägen?

Dagens måtto, ta den enkla vägen!

Läs det här och särskilt det Nuri skriver i slutet:http://www.svd.se/nuri-kino-vem-haller-tal-om-orsakerna-till-krisen/i/senaste/om/ledare

Vi är några enstaka personer som i flera år har pekat på det självklara i Syrien-Irak-Turkiet. DVS. att ondskan måste bekämpas på plats annars måste folken fly. Allra helst som de inte fått en chans till den hjälp de förtjänar.
Turkiets dubbelspel där de saboterar kampen mot IS är också en skandal av stora mått. De vill tydligen hellre begå folkmord på kurder!
FN är förlamat pga av vetorätten som Ryssland och Kina använder sig av i just den här frågan där de stöttar Assad-regimen i Syrien.
Europas länder har numera fullt sjå med flyktingfrågan. En fråga som måhända kanske aldrig hade behövt uppkomma med en annan politik.
Nu har det gått en ”frälsningvåg” bland väldigt många och detta tack vare en bild på en drunknad pojke.
Ett mycket förunderligt händelseförlopp när man betänker alla andra hemska bilder på allt från halshuggningar till korsfästa kristna! Bilder som många tex av mina vänner på Facebook vägrat att se eller kommentera.
En del har avvännat mig tack vare att jag lagt ut hemska bilder. De står inte ut med sanningen.
Däremot är jag säker på att de med gott hjärta har anslutit sig till de torgmöten som hålls för att ropa välkommen till flyktingar.
Denna hållning är idag inte ifrågasatt på något sätt. Politiker från nästan alla partier står i kö för att hylla och vara med på dessa möten.
Den enkla vägen!
Jag har pekat på att i mitten på sextiotalet när Vietnamkriget eskalerade så var stämmningen bland samtliga politker i Sverige för fred. Även kommunistpartiet!
De få som hävdade rätten till väpnat motstånd möttes av våld från det etablerade samhället och avsky från den tidens politiker.
De framhöll vikten av att insamlade pengar skulle disponeras av mottagaren  (FNL) fritt, alltså !
även till vapen.
Om motståndet mot IS och andra islamister hade skötts på ett liknande sätt och även Sverige hade stött motståndet från början så hade inga flyktingar behövt lämna sina länder.
FN:s svek är monumentalt!
Den ”lätta” vägen är att låta allt bara falla omkull i mellanöstern och låta IS ta över och utrota misshagliga, spränga allt gammalt historiskt osv.
Vägra se med bägge ögonen vad som händer!
Tidningarna i Sverige till skillnad mot pressen i andra länder vägrar att visa det som händer, de bara publicerar det som passar deras agenda.
Svensk tv håller inne med ”det hemska” så att inte folk ska bli upprörda. Det är trevligare att visa alla som ropar ”välkommen”!
Vi lever i vårt lilla Sverige i en ankdamm där alla ska vara goda utom svarte Petter och hans gäng som helst ska ha stryk. De fina med hån och verbala spottloskor ,våldet överlåter  de åt AFA eller RF att utföra.

Vår demokrati är rätt så naggad i kanten för närvarande, ibland så tycker jag att jag lever i ett samhälle som närmar sig ett samhälle där minoriteten har tagit makten. I Riksdagen med tillstånd av oppositionen. I massmedia pga av det monopol som har vuxit fram med framförallt Bonniers maktsfär.
Det finns några få tidningar som försöker hålla tryck o yttrandefrihetens fana högt men de smetas ner från andra både sosse och sk liberala tidningar med påståenden om att de har ”närmat” sig SD. Tänk så lätt det är att använda smutsiga trick istället för argument och diskussion!
Som sagt var , att välja den enkla vägen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s