Okategoriserade

Vad kommer islam att förändra i Sverige på sikt?

Dick Harison glömmer en viktig historisk skillnad!

http://www.svd.se/historieloshet-bakom-radsla-for-invandring/i/senaste/om/kultur:under-strecket

Först och främst vill jag ansluta mig till hans slutsatser att Sverige mått bra av invandring historiskt.
Men Dick glömde en viktig ”invandring” som skedde med våld. När nationalister drömmer om den rena rasen på vikingatiden så är de dåligt pålästa som vanligt.
Under åren då de sk vikingarna for i österled så tillfångatog de tusen och åter tusen människor som kom i deras väg.Först blev de slavar åt sina herrar eftersom det var nödvändigt för gårdens jordbruk eftersom männen  for iväg igen på långa resor. Vissa kom aldrig hem igen . Det har gjorts beräkningar att antalet ättlingar efter dessa slavar var nära hälften av befolkningen vid 1000-talet!
När jag läser Dick Harison så slås jag av att han inte berör med ett enda ord att nästan alla de som kom under medeltiden och framåt i stort delade den kultur och värderingar vilka fanns i Sverige. De hade inga svårigheter att flyta in i det svenska samhället  och dess befolkning.
Jag har ju haft nöjet att bo i en liten stad där halva befolkningen kom från andra länder. Mitt arbete på bruket skedde sida vid sida med en majoritet av arbetskamrater från andra länder och allt detta utan problem.
Vi talade samma spåk alltså svenska och våra värderingar var i stort samma.

Vad vi ser nu med en invandring som har skett de senaste 20 åren är ju att de som kommer varken har samma värderingar eller religionsuppfattning som vi andra. Dessutom har spåksvårigheterna aldrig varit så stora som de är nu. Kommer man från ett land med islam så har man så stora skillnader i uppfattning tex hur kvinnor ska vara och beté sig.
De har ofta en uppfattning som går stick i stäv med de uppfattningar vi har. Kvinnors frigörelse vilken vi under de senaste hundra åren fått kämpa för. Nu kommer det fler och fler vilka tillämpar kvinnors apartheid i vardagen. Svenska kvinnor får veta att de är ”horor” och att svenskar inte har i ”deras” områden att göra.
Deras flickor får inte vara med på vissa lektioner pga av ”sin tro” som det vackert heter när det i själva verket är mansförtryck det handlar om.
Här har vi det nya i Sverige som också möter motstånd! Många säger inget öppet men alla valundersökningar säger en hel del av vad folk tänker och tycker.
Islams inflytande har ju till och med inverkat på den svenska kyrkans inställning där man knappt ens försvarar den kristna läran längre. ”Alla vägar bär till Gud” säger en del präster idag och jämställer kristendomen med islam. Vi har en ärkebiskop som också slirar i dessa frågor.
Vad historikern Harison missar eller om han undviker frågan är ju hur islams inverkan på det svenska samhället kommer att se ut? Vi har ju redan kunnat med bara våra ögon se hur allt fler döljer sitt hår och många tom. hela kroppen med sin religiösa klädsel.
Det vill säga, KVINNORNA, männen behöver ju som bekant inte dölja någonting.De kan leva precis som alla andra män och gå och bada eller sitta på kafé!
OM vi nu tar hit 1 miljon muslimer som i sin tur får många barn, hur kommer detta att inverka på politik,kultur, yttrandefrihet, osv??

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s