Okategoriserade

Gammal förlegad socialism föder rasism!

Socialismens söner och döttrar!

När jag återkom till Berlin ett år efter murens fall så hade jag läst i tidningarna i Sverige hur pöbel i bla Rostock attackerade andra människor och polis. Ofta bar de nazistsymboler på sina kläder dessa unga män.
När vi så anlände till Berlin 1990 och stod på Banhof Zoo så kom ett tåg in från en av Berlins östra stadsdelar och ut väller massor med unga män . De bar nästan uniformsliknande kläder och nazistsymboler, uppträdde oerhört aggresivt.
Men i samma minut anländer Berlinpolisens specialkommando och de går mycket bestämt tillväga och ser till att dessa nazister går på vändande tåg igen, de släpps inte ut på forna ”västBerlins” gator.
När jag kommer hem så läser jag olika sociologers utredningar om dessa nazister och hur det kommer sig att de överhuvudtaget finns i så stor mängd i östra delen av Tyskland. Ofta är de barn till forna partipampar och aktiva socialister i DDR och ogillar återföreningen.
De anser att ”partiet” svek och att folket också svek.
Idag är de aktiva och tyvärr finns dessa strömningar också inom grupper av befolkningen . De flesta attentaten mot flyktingar i Tyskland sker ju i de östra delarna. Angela Merkel betraktas som en ”folkförädare” !
”Dreck raus” , äcklet ska ut säger de om henne.
Jag citerar ur Svd och Lotta Lundbergs mycket intressanta artikel :

”Enligt Anetta Kahane vid Amadeu Antonio Stiftung, som forskat på högerextremism, rasism och antisemitism sedan 1998, är Tyskland fortfarande ett delat land, framför allt mentalt. De postkommunistiska länderna – inte bara östra Tyskland – odlar en egen art av nationalism, säger hon. Öst återförenades inte bara med 70 miljoner västtyskar utan även med 7 miljoner invandrare. Det är chockartat när man kommer från en hårt reglerad socialistisk stat utan nämnvärd erfarenhet av den som man tror är annorlunda.
Man har ingen erfarenhet av olikheter, religionsfrihet, en fri press.
I väst tillhör var tionde tysk en så kallad synlig minoritet, i öst är det en på hundra. Många i öst känner sig otrygga och som offer för ett slags kolonialism. Väst och kapitalismen slukade oss. Offerrollen späs på av en arbetslöshet som är nästan dubbelt så stor som i väst samt ett tilltagande mansöverskott. Mer än två miljoner människor, framför allt kvinnor, har lämnat öst efter murens fall. Det betyder lägre skatteintäkter och fallande födelsetal.”

DDR ansåg att de inte skulle ta något ansvar för det som hände under Hitlers styre, det var Västtyskland som gjorde detta. Och som tack för det så utmålades väst som en fascistisk stat och muren kallades ju också i DDR som en ”antifasctisk vall” !

DDR övertog mycket av det forna nazistiska sättet att organisera samhället och många forna nazister som övergick till att kalla sig kommunister fann sin plats i DDR.
Redan på trettiotalet så var det mycket vanligt av kommunister att byta parti och de blev nationalsocialister, skillnaden mellan dessa socialistiska läror är inte så stora som dagens kommunister vill påskina.

Rasismen frodas i den östra delen även om den även finns över hela Tyskland . Säg mig vilket land som är undantaget detta otäcka?
Lotta Lundberg konstaterar detta så här:

”Visst finns det rasism – Kahane vägrar använda ordet främlingsfientlighet – även i väst. Men det är stor skillnad på hur den är organiserad. Rasisterna i väst är lika aggressiva, men de lever isolerat, kommer från den undre medelklassen och bygger sina underjordiska celler. I öst har man lärt sig hur man odlar kamratskap, organiserar sig solidariskt och inkluderar. Där omfattar hatet och rädslan hela byar, städer och dalar.
Jag förstår varför flyktingarna inte vill bo i Dresden eller Rostock om de får välja. Jag vill inte ens ta dit min svarta väninna på cykeltur. Än mindre gå hand i hand med en kvinna.
Vi ser det hela tiden. Hur helt vanligt folk går man ur huse för att hetsa, bränna, slåss.”

Arvet efter socialismen sitter hårt i många stater  i Europa och det är skrämmande att en ideologi kan så förmörka människors hjärnor fortfarande!
Våra svenska folkhemssocialister är också tämligen förmörkade i sitt tänkande och har ej kunnat dra några bra slutsatser av kommunismens fall utan fortsätter sin politik som om inget har hänt.
Staten är den stora Guden för dem och de vill reglera människors liv in i alla detaljer på samma sätt som man gjorde i DDR och alla dessa totalitära stater.

Men läs Lotta Lundberg artikel här:http://www.svd.se/sa-blev-europas-hot-europas-hopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s