Hälsa / Nyheter och politik / Okategoriserade / Organisationer

Med Mao som Gud!

Med Mao som Gud!

Sommaren 1972 åkte jag och sju andra ut ur Vänsterpartiet Kommunisterna och vi var de som bildade en arbetsgrupp för KFML i Eskilstuna. ( Kommunistiska förbundet Marxist Leninisterna)
Personligen blev jag ordförande för denna arbetsgrupp och vi arbetade hårt för att sprida våra tankar och ordförande Maos tankar.
Vi var en rörelse som hyllade den Kinesiska varianten av kommunismen. Vi ”beväpnade” oss med ML-läran och Maos sk vidarutveckling av denna. Många gånger var de tillfällen då jag citerade högt ur Maos lilla röda på mitt arbete.

I Eskilstuna blev vi tämligen många och vi arbetade politiskt i många olika sk frontorganisationer. FNL-grupperna, Folkets Teater, Folket i Bild/kf, fackföreningarna, SKVF ( Svensk-kinesiska vänskapsförbundet  osv.
SKVF blev ett tämligen stort förbund i Eskilstuna med nära 300 medlemmar!
Vi lyckades också med bedriften att få KFML(r) med Röda stjärnans bokhandel att upplösa sig samt söka medlemskap i SKP som vi hette from. 1973. (Sveriges kommunistiska parti)

För att göra denna historia kort så kan jag bara säga att vi fanns med på ”barrikaderna” i rätt så många år men insåg med åren att Maos lära var helt fel. Vi studerade de gamla skrifterna med Lenins partilära i främsta rummet och kom fram till att vi inte längre trodde på dessa läror. Beslut om nedläggning av SKP togs och from 1985-86 så verkade vi under namnet SOL. (Solidaritetspartiet)
Ett socialistiskt parti på demokratisk grund som förkastat Lenin-Mao med åsikten att deras läror leder fram till despoti och terror mot folket.

När jag idag fick syn på en hemsida från de Maoister som bor framförallt i Malmö så hoppade jag till. Om internet hade funnits under våra aktiva Maoistiska år så hade kanske en sida från oss sett ut på något liknande sätt?

Det första som slår mig idag är att Maoismen påminner om någon fanatiskt religiös sekt. Ordförande Gonzales eller i det här fallet också Ordförande Mao har intagit Guds roll och vid hans sida finns  Jesus !

Nästa tanke som faktiskt slår mig är att jag måste erkänna att mitt sinne spelade mig ett spratt vid åsynen av denna förenklade värld Maoisterna visar upp. Jag kände att då i början av 70-talet så levde jag i denna värld där allt var så självklart och lätt. Det var bara att slå upp Mao så hittade man lösningen på alla problem. Det var en tro som glödde inom mig och ingen kunde bevisa motsatsens till det vi predikade om. Vi hade rätt!

När någon av olika anledningar ”försvann” från partiet så uppfanns det alltid förklaringar som alla trodde på. När tex vår partisekreterare efter en Kina-resa försvann ut i mörkret så fick vi veta att han skämt ut partiet på resan och fick gå.
Allting förenklades och lögnen togs till när det passade sig och gagnade partiet. Så har för övrigt alla kommunister i världen fungerat och gör så än idag.

Jag tillhör de som inte ångrat någonting därför att jag fick lära mig så mycket, allt från att tala och skriva offentligt till rent fackföreningsarbete. Dessutom så har jag för tid och evighet blivit vaccinerad mot socialismens sjuka.
All form av socialism leder till statligt förtryck och ofrihet för den enskilde. Tryckfriheten ryker all världens väg och  samtliga länder som har haft socialism har fyllt  sina fängelser med oppositionen.
Hemska tanke att SKP skulle ha kommit till makten i Sverige!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s