Okategoriserade

7% i vårt land vill ha ett Sverige-DDR!

Weissensee!

http://www.svt.se/weissensee/nu-faller-berlinmuren-ny-sasong-av-weissensee-i-svt

Där bodde partipamparna avskilda från övriga DDR-medborgare. Fin sjö och grönt i omgivningarna. Flotta villor på samma sätt som jag såg nere i Rumänien 1964. Partipamparna åkte omkring i nya flotta Mercedes från Västtyskland.
Minns särskilt en bankett mellan Rumänska kommunister och DDR-pampar.
Där fanns allt! De fattiga strövade omkring och letade i soporna.
Dessa länder försvarades in i det sista av vänsterpartiet och dess pampar. Jag råkade vara bekant med kommunistisk ungdoms distriktsordförande i Malmö som hade så många berättelser över sina resor i östblocket och svineriet där. När de kom med flyget till Moskva på morgonen så hade kommunisterna där dukat upp spriten och maten i ett särskilt mottagningsrum, sen började ett veckolångt supande.

Jag kände Lars Werner lite grann eftersom vi stötte på varandra då och då under åren. Han dukade under för spriten och alla dessa resor i österled. Sista gången jag träffade honom var han i mycket dåligt skick efter en natt i Köpenhamn.
Vänsterpartiet tog emot mutor under alla dessa år. Tryckpressen till sin tidning erhöll de från just DDR. Betalade nästan ingenting för den.
Lars Ohly tillhör ju denna slipade skara av lögnare, han gillade ju inte när muren i Berlin blev öppen, det finns videos när han uttalar sig om detta men det försökte han komma från när Uppdrag granskning konfronterade honom.

Vänsterpartiet är ett parti som aldrig gick före opinionen och tog ställning mot östsocialismen, de kom alltid efter. De säger att de lämnat kommunismen men det är ju bara struntprat, allt de säger är ju kommunism i öststatstappning. Hela deras socialistiska recept är ju bara det gamla unkna från DDR och Sovjet.
Bygger man upp ett samhälle på dessa grunder så kommer det att utvecklas precis som alla andra socialistiska stater har genomlidit. Fattigdom och miljöförstörelse gick hand i hand. Jag reste en del i dessa länder och överallt var det samma misär och pampvälde. Samma  odemokratiska stat som fängslade sina medborgare.
Det räckte ibland med att man var kritisk till tex att det inte fanns livsmedel i affären för att man då skulle åtalas.
Jag var i Berlin och Alex någon gång på åttiotalet och såg en lång kö . De väntade på en lastbil med kålhuvuden. I affären var det nästan tomt!
När svenska lärare förlade sina kurser i DDR så fick de bo flott och fick mycket bra mat , sedan kom de hem och berättade hur bra det var i DDR.
I många år så åkte man från Sverige och hjälpte DDR:s regim att föra ut en falsk bild. Många sk vänstersossar deltog i denna propaganda !
Som vi har sett i Weissensee så började folket gå en annan väg, de var trötta på sina pampar.
De var trötta på ofriheten som alltid följer i socialismens spår. De ville något annat! ” Det är vi som är folket” skanderade man i stora demonstrationståg inför Stasi och pamparna.
I senaste partiundersökningen fick vänsterpartiet 7 % och det är förvånansvärt  att så många i vårt land vill ha ett system som folken i öst förkastade som odugligt.
De har nog inte sett serien ”Weissensee”!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s