Okategoriserade

Socialism kan vara röd eller brun!

Nationalsocialism är socialism!

  • Jag har många gånger hävdat att socialismen har flera ansikten, brun och röd. Men att de sitter på samma gren och kvittrar ungefär samma sånger. Vänstern har i alla tider försökt att påstå att nationalsocialismen är en högeravvikelse från borgerlig politik. De har fel, det som skiljer är att de röda inte har något fosterland medan de bruna poängterar fosterlandet som en förutsättning för socialism. Här nedan följer några korta texter av Sven Olov Lindholm samt hans partis kampsång vilken bygger på en känd arbetarrörelsesång.
  • Socialist är den som vill att envar skall skörda sitt arbetes frukter, socialist envar som sätter allmännytta före egennytta, socialist – men inte socialdemokrat – är den som sätter folkstammens, rasens fortlevnad före den egna ”klassen” eller gruppens materiella välstånd. Socialist är slutligen den, som högre än allting annat ställer solidariteten mot det egna folket, den svenska nationen.
  • Vi tro icke att Sverige är räddat endast genom ett kommunistförbud eller en regimförändring i nationell riktning enligt gamla begrepp. Även kapitalismen måste avskaffas och en social samhällsförnyelse genomföras, om den svenska nationen skall bli enig, stark och framtidsduglig.
    • Källa: Lindholm, Sven Olov, Svensk frihetskamp, Stockholm : NS-press, 1943.
    • Vi ansåg, att den sanna nationalismen, fosterlandskärleken aldrig kunde bli någon varaktig samhällsgrund utan det arbetande folkets medverkan. Likaså att socialismen, ett fast organiserat och välordnat samhälle, grundat på social rättvisa och lika rätt åt alla, måste vara ett oeftergivet villkor för att uppnå ett starkt och lyckligt fosterland. Nationalismen och socialismen är i själva verket icke oförenliga motsättningar utan samma sak – två sidor av samma kärlek till folket.
      Den avsmak som ‘arbetarklassen’ kände inför allt nationellt berodde på att detta begrepp hade monopoliserats av en högfärdig överklass och ett självbelåtet, konservativt borgarskikt – det ansågs höra samman med kapitalism och militarism. Vi ville ha bort denna misskreditering, ville mobilisera det sunt nationella ur folkdjupet. Och allt som stod i vägen, allt vrångt, orättvist och snedvridet i det gamla systemet måste därför bort. Istället för den gamla borgerliga klassnationalismen ville vi sätta det arbetande folkets fosterland.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s