Okategoriserade

Tryck o yttrandefriheten måste försvaras varje dag!

söndag, januari 17, 2016

Vad är du kränkt över idag lelle vän?

http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-krankthetens-epok-gar-antligen-mot-sitt-slut/

”Människor har blivit rädda inte bara för att provocera varandra utan också för att konfronteras med idéer som hotar deras världsbild. Det kommer allt fler rapporter om hur studenter vägrar att lyssna på föreläsare och lärare vars idéer uppfattas som kränkande.”

Jag har från både USA och Sverige sett samma berättelser från universiteten. Unga människor skulle kanske jubla över bokbål snart på samma sätt som nazisterna gjorde när de brände alla böcker skrivna av judar  eller andra misshagliga.
Bara tanken att man på högskolor och universitet börja att censurera bland de olika tankar som måste finnas i en demokratisk skola får mig att må illa.
Det är illa nog att skolan generellt har slopat så mycket av lärdom, ska man dessutom kväva diskussionen så är vi riktigt illa ute. Då sällar vi oss till de totalitära samhällen som under historiens gång förfalskat sanningen.
Ofta är det vänsterungdom vilka driver kravet om att sänka sanningen till botten . Skillnaden är mycket stor mot det klimat som rådde under 60-talet då man var beredd att diskutera allting mellan himmel och jord. Vänstern idag har närmat sig den bruna socialismen med påken i högsta hugg mot de som tycker annorlunda.
Under det falska slagordet ” vi tycker om olika   ” så har man hävdat rätten till att vara kränkt och på det sättet velat täppa till truten på de oliktänkande.
Slagordet ”inga nazister på våra gator” har utnyttjats till allt och alla då också med påken i hand. Precis som fascisterna i Mussolinis Italien!
En ytterst liten minoritet har kunnat lägga beslag på yttrandefriheten genom att kunna placera sig på tidningarnas redaktioner, tv och radio, inom konstens värld osv.Ofta är de barn till de som gjorde upproret på 60-talet men har tydligen totalt missuppfattat vad föräldrarna stred för. Yttrandefrihet-tryckfrihet!

Tyvärr har jag kunnat konstatera att oerhört många från min generation av ”revolutionärer” har svikit sin grundläggande inställning, de förmår inte ens att ta ställning till islamismens framväxt utan mumlar om försoning.
Hade man talat så under nazismen så hade man brännmärkts som förrädare. Med rätta!
De går på sätt och vis i Nils Flygs riktning, röstar och gillar vänsterpartiet, detta parti som slingar sig under årtiondena med lögn efter lögn. När denna grupp av vänster var ung bröt de med vpk när Sovjet invaderade dåvarande Tjeckoslovakien! Ett fullkomligt riktigt beslut och vpk förlorade HELA sitt ungdomsförbund.
Historien är glömd och numera attackerar de ihop med den unga historielösa vänstern oss som försöker belysa islamisternas hemska lära för att få världen till att ta upp kampen mot dem innan det är försent.

De har glömt kampen mot  vidskepelsen som förslavar människorna. Islam är ju den lära vilken nog får betraktas som den främsta förespråkaren och ledaren för vidskepelsen i världen. Deras tro på våldet har ju också genomsyrat dem från första stund. Hade de bara som tex kristendomen förmått utvecklas till en fredlig lära så hade mycket varit gott men de vill inte.
Anser man sig vara demokrat och upplyst så måste man ta striden mot dessa mörkrets tankar var de än uppstår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s