Okategoriserade

Jag föredrar sanningen!

Historia får oss att förstå!

http://www.svd.se/nar-forintelsen-tog-fart-blev-tidningarna-tysta/om/forintelsens-minnesdag

Svenska tidningar var ofta lydiga redskap för regeringen under kriget, de undantag som fanns råkade ut för beslag och andra otrevliga bestämmelser tex transportförbud.
Var och en som läst dagens ”under strecket” kan ju själv konstatera att Dagens nyheter med dess chefsredaktör ledde regeringens ”tidningspolis”!
De tidningar som försökte berätta sanningen från alla fronter i krigets Europa (Arbetaren främst) beslagtogs och fick transportförbud. Den kommunistiska Ny Dag skildrade sanningen på sitt sätt, de följde Moskvas riktlinjer. Positiva till nazisterna när pakten Berlin-Moskva slogs fast. Tidningen skildrade bla. i ett reportage från Norge under ockupationen hur tyska soldater och norrmän umgicks och trivdes tillsamanns.
När pakten bröts så kom skildringarna om nazismen brott att skildras igen , dock aldrig ett ord om motsvarande på Sovjetsidan.
Men tidningen fick då transportförbud av myndigheterna.
Flera liberala tidningar råkade också illa ut under krigsåren tex Eskilstuna-kuriren.
Sanningen var satt på undantag.
Att det i Sverige dessutom fanns hemliga läger runt om i landets skogar var en hemlighet som också doldes noga. Dessa läger hade vakter med nazisympatier på somliga ställen. Läs boken” Svenska koncentrationsläger i tredje rikets skugga” av Tobias Berglund och Niclas Sennerteg.
Oviljan till att ta upp hur Sverige genom sin sk neutralitet svek Europas folk och förlängde kriget med minst ett år enligt forskare har delats av alla de stora partierna.
Samlingsregerings skugga har visat sig långt in i nutid!

Dessa traditioner av att dölja sanningar har tyvärr också följt med in i nutid. Vissa ting är ”olämpliga” att berätta för folket.
Sveriges dolda medlemskap i Nato är ett gott exempel på sådant skrymteri.

Vi är neutrala säger särskilt socialdemokratin, de som har kunskap vet att detta är lögnaktigt och ”lede” fi i öster har alltid ansett att Sverige tillhör Nato.
Senare tiders döljande av olika sannningar om flyktingvågen och vad den har fört med sig är bara ytterligare ett exempel på hur tidningar självcensurerar.
Till vilken nytta kan man fråga sig? Till och med polisen i Sverige försöker dölja brott och sanningen om dessa brott.

Det här är en politik som får det att mumlas i busken och det i sin tur skapar utrymme för lögner  att planteras vilka växer till ”sanningar” .
Växtnäringen är ju allt från myndigheter, politiker och tidningarnas  uteblivna fakta.
Rasismen får näring på detta sätt och det var väl aldrig tänkt av de som döljer sanningen.

Det är alltid bättre att skildra vårt samhälle och dess händelser sanningsenligt så att en diskussion kan föras på ett vettigt sätt och ev. lösningar kan få komma fram.
Ett tyst samhälle blir både ett obehagligt och farligt samhälle, det har vi ju sett nu en längre tid tillbaka med våld, hotelser och mord.

Samförståndet mellan regeringen och oppositionen genom den sk DÖ-överenskomelsen var bara ytterligare ett exempel på en totalt felaktig politik med ett synsätt nära det som rådde under andra världskriget med sin samlingsregering.

Ett sådant förhållningssätt föder bara misstänksamhet från oss medborgare vilka står utanför partiväldet!

Sverige har en lång historia av undfallenhet och oförmåga att formulera en politisk hållning vi skulle kunna vara stolta över. Tänk bara lite omkring den sk Baltutlämningen där man totalt vek sig för Sovjets krav.
Men så hade vi också en minister ,Sten Andersson, vilken inte ansåg att Baltikum någonsin var ockuperat av Sovjet!

Det ÄR  bättre att hålla sig till sanningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s