Okategoriserade

Turkiet och Saudi hotar Kurderna med krig!

Vi ser på världen och Sverige med olika ögon!

Rapport ikväll förvånade mig lite, de rapporterade om mordet i Ljusne och så säger uppläsaren ungefär så här:” Samtliga 15 inblandade kommer från Afghanistan”!

Två dagar innan hade jag läst ett flammande försvarstal för Afghaner från en av cheferna för Afghanistanhjälpen.
Inlägget andades frid och fröjd osv.
Naturligtvis kan man aldrig stämpla ett helt folk för vad enskilda ställer till med men just Afghaner har varit så gravt inblandade i en rad dåliga händelser senaste tiden.
Varför , är ju en berättigad fråga, är de annorlunda mot andra män i världen? Det vi vet från Afghanisten är att islam är väldigt hård och grym särskilt mot kvinnor. Talibanernas välde med sitt mördande av så många måste ju sätta sig i själen och man tycker att de som kommer hit borde avsky våld.
I Aftonbladet publicerade en socialdemokratiskt politiker en artikel där hon bannar alla som vill diskutera vad som händer i landet. Så låter det ju ofta från vänsterhåll, man ska ”förstå” att man inte förstår någonting om man vill diskutera följder, kostnader osv av invandringen från tex Afghanistan.
Brunstämpling av olika individer  är ju ett sätt att spotta på andra men det kommer att slå tillbaka på dem själv.

Balans i sättet att se på vad som sker lyser alltid om Svd:s ledareskribent Tove Lifvendahl läs här:http://www.svd.se/vad-pagar-i-sverige/om/svenskt-flyktingmottagande

Varje mynt har två sidor men de som glömmer detta blir ju bara till en sorts brinnande pastorer som predikar sin lära där allt går ut på att de har RÄTT!

Allt för många i svenska folket läser inte ordentliga dagstidningar idag utan nöjer sig med små snuttar här och där på nätet.Kollar korta nyheter på tv osv.
Ofta har unga människor idag dåliga kunskaper om historia och den värld vi lever i och de tror och blandar ihop en massa saker till en sörja utan innehåll.
När nu tex Turkiet och Saudiarabien hotar kurderna i Syrien med militärt anfall så förstår inte många idag vad dessa två stater står för idag. De är verkligen urtypen av islamister så lika IS som man kan vara. Kurderna kämpar mot IS och måste försvara sig särskilt mot Turkiet och det är så grymt mot hela befolkningen i Syrien och kan leda till ett storkrig.
Hur f-n ett Natoland som Turkiet kan tillåtas allt detta är en gåta.
En koalition med den värsta skurkstaten i mellersta östern säger rätt så mycket om dagen ledare i Turkiet så det är ju inte en slump att han för ett par veckor sedan uttalade sig positivt om Hitler.

Men vad gör vi med det svenska folket som inte varken vill eller kan stödja den kurdiska rättmätiga kampen eller ens vill förstå vad Turkiet representerar  för slag av stat?

Har svenska folket blivit så ointresserade av vad som händer i andra länder vilket dessutom har betytt så många människor på flykt vilket även kostar oss mycket både pengar och stora besvär?

Jag stödjer YPG i deras kamp! De är de enda trovärdiga i konflikten i Syrien -Irak. De är de enda som behandlar alla religioner med respekt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s