Okategoriserade

Turkiets ledning ljuger!

Islamisterna i Turkiets ledning ljuger!

I natt publicerade Turkiet ett krav till de som försöker få fred i Syrien.Turkiet kräver att YPG stämplas som terrorister.
YPG har kämpat mot IS från första stund allt medan Turkiet har hjälpt denna grupp av verkliga terrorister.Världen har ej skådat värre terror mot olika grupper av befolkningen i Irak-Syrien. Dessutom mängder av hemska dåd i andra länder, vem glömmer Paris?
Turkiet som stat använder terror mot de kurder som bor i landet. Historiskt har man ju tidigare begått folkmord mot de kristna som bodde inom Turkiets gränser i början på 1900-talet.

Jag publicerar ett uttalande från YPG  vilket är viktigt att läsa om man vill veta deras inställning:
”Rojavas revolution är inne på sitt fjärde år. Som YPG, folketsförsvarsstyrkor, försvarar vi vårt folk i Rojava-regionen från dag ett. Under utmanande förutsättningar försvarar vi vårt folk från barbaristiska gäng som ISIS och Al Nusra. Oräknerliga stater och media har upprepande rapporterat om det stöd dessa terroristiska grupper fått av Turkiet. Förutom de terroristgrupper som attackerar oss, har vi som YPG inte deltagit i någon militär aktivitet mot gränsande stater eller styrkor. Trots alla provokationer och attacker mot Rojavas gräns har vi agerat med historiskt ansvar och inte svarat Turkiet. Under de senaste fyra åren har Rojava varit den säkraste platsen längst Turket-Syrien gränsen, det har inte genomförts någon militär aktivitet från vårt håll under denna period. Denna sanning är välkänd inom den turkiska regeringen och AKP Regeringen. De förvränger medvetet sanningen och håller oss ansvariga för explotionen i Ankara.
Vi vill därför föra ut vårt meddelande till Turkiets och världens folk; vi har ingen koppling till denna händelse. Det gäller inte enbart denna händelse, vi har aldrig involverat oss i attacker mot Turkiet. Den turkiska staten kommer inte kunna presentera några bevis på vårt deltagande i någon form av attack på deras sida då vi aldrig deltagit i någon sådan verksamhet.
Den turkiska premiärministern Davutoğlu’s påstående ”Ankara attacken var genomförd av YPG” är en lögn och långt ifrån sanningen. Med detta uttalande vill Davutoğlu ploga vägen för en offensiv mot Syrien och Rojava för att dölja sina relationer med ISIS som är väl känt för hela världen idag.
Som folkets försvarsstyrkor YPG förtydligar vi på nytt att vi inte har några kopplingar till explotionen i Ankara, och vi uppmanar gränsande stater och styrkor att respektera Rojavas revolution och folkets vilja.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s