Okategoriserade

Melodifestivalen får mig att tänka på Nürnberg!

SVT lyckas på samma sätt som ett visst parti lyckades i Nürnberg för många år sedan, man behärskar allting. Samlar hela Råsunda fullt med folk på ett ställe som kallas Friends.
Hela publiken lyder exakt vad arrangören säger åt dem att göra. Hej, hej!
Samtliga tidningar är fullproppade med allt omkring dessa dagar i Nürnb….förlåt Solna.
Att läsa tex Aftonbladet just nu är ju precis som om man skulle ha läst Der Stürmer !

Handen på hjärtat, denna sk tävling har förlorat allt från sitt ursprung där varje land skulle sjunga på sitt eget språk och musiken skulle spegla landets musik.
Idag sjungs det på vårt nya språk och allting låter i stort sätt likadant.
Det blir så ointressant och utslätat så jag gäspade och kopplade över till BBC och kollade på gorillor i Kongo istället.Då hade barnen tröttnat för länge sedan och avvikit liksom fästmön som satt i köket och arbetade med sina bilder.
Tycka olika? Näe, i det här landet så ska man tycka lika i allting för att det ska accepteras,
Minsta man avviker från den utslätade normen så blir man betraktad som ”konstig” vare sig det gäller musik eller tex motsätta sig rådande politiska normer.
När jag påpekar det som borde vara självklar vad gäller kriget i Syrien-Irak att man borde redan från början hjälpt till i motståndet mot islamisterna så möts man av den stora tystnaden.
Så långt har man kommit i sin utslätning så att man inte ens kan se vem fienden är i världen. IS vilka nu också tagit till kemiska vapen får hålla på utan att Sverige tex bidrar med ordentligt stöd till de kämpande kurderna.
Sverige kör sitt eget lopp, först svängdörrar sedan en mur! Läs detta:http://www.dn.se/ledare/kolumner/richard-swartz-en-europeisk-losning-blir-inte-tysk/

När hela Europa sånär som Tyskland anser att de själv ska kunna bestämma sin egen politik då går vår statsminister till angrepp därför att han hävdar att Sverige har rätt. Alla andra ska inse detta och lyda. Det är så magstarkt men följer linjen att alla ska vara lika och ingen får tycka olika!
Hela detta tänk genomsyrar hela vårt land idag, även de sk borgerliga partierna omsluts idag av denna underliga inställning.
När det gäller musiken som jag började att skriva om så behöver man ju bara slå på SR:s samtliga kanaler (utom P2) så låter det ju likadant  överallt. Total dominans av pop-rock helst på engelska.
Tack och lov för internet och mångfalden av stationer med olika musik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s