Okategoriserade

Ska outbildade arbeta inom sjukvården?

De tio miljarderna är ofinansierade!

”Initialt ska pengarna främst fördelas dit mottagandet av asylsökande och nyanlända är störst. Därefter ska pengarna bli ett mer generellt bidrag.”

– Vi förutsätter också att det rör sig om nya pengar till kommuner, landsting och regioner, så att pengarna alltså inte tas från någon annan del av välfärden.
Hur tillskottet ska finansieras blir klart först i höstens budgetproposition. http://skl.se/tjanster/press/nyheter/nyhetsarkiv2016/bramedextrapengartillvalfarden.8880.html
Sedan säger Lena Micko så här i P1 i morse: Ett av orosmolnen för SKL är det förslag som regeringen kom med förra veckan och som innebär att kommunerna ska vara med och betala kostnaderna för anställda som är långtidssjuka. Lena Micko bedömer att det riskerar att bli kontraproduktivt och slå hårt mot kommuner med ansträngd ekonomi.
– Och det vet vi ännu inte exakt hur det kommer att slå, så där är ett bekymmer om man tänker ta tillbaka de pengarna, säger Lena Micko.  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6409791
Det finns ytterligare funderingar omkring det här som politikerna har fört fram. Ska man sätta in outbildade personer inom sjukvården eller hur har man tänkt?
Tendensen inom barnomsorgen är ju också att allt för många arbetar där utan att ha utbildning för yrket.
Jag har arbetat inom åldringsvården och har med egna ögon sett hur illa det går när man i princip tar in folk från gatan. Vanvård är det minsta man kan säga.
Dessa brandkårsutryckningar har aldrig varit något bra för samhället. Satsa  på utbildning istället.
Gamla människor som hör dåligt har ännu svårare att förstå invandrare vilka knappt kan svenska och det är väl meningen enligt det här förslaget att just nyanlända ska få anställning ?
Språkkurs och utbildning först-anställning sedan borde ju vara den naturliga gången?
Varför har de inte kunnat tala om var dessa pengar ska tas?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s