Okategoriserade

Rinkebysvenskan är gutturalt språk!

Segregeringen i vårt samhälle!

Vi tog bussen ut till  Tyresö slott igår i det fina vädret. Bägge pojkarna var med och fick njuta av alla fina blommor där ute på ängar och parkområdet. Dessutom gick vi till Notholmens fina café där det idag var lång kö. Men vad gör man inte för att få den finaste tallriken med räksallad och barnen sina goda pannkakor.

Men som vanligt märker jag på sådana ställen hur kluvet samhället är idag. 99% där ute på Tyresö var svenskar , därav oerhört många småbarnsfamiljer vilket är glädjande.
Jag önskar verkligen att de som bor i sina förorter kunde börja tillgodogöra sig allt fint som finns i vårt land.
Man upplever samma sak på så många ställen och kulturevenemang runt om i landet.

Men tur var väl att inga kvinnor med hucklen kom att se denna ”svenska synd” ,de hade väl dånat av och fått gå hem och be böner för de ”syndiga tjejerna”!
 Heja Sverige!
Men på hemvägen så dök det upp ett gäng på bussen som verkligen inte var svennar. De förde ett sånt liv så jag flyttade mig framåt i bussen. Skriker, vrålar och talar en svenska som är närmast obegriplig för mig. Det är märkligt att de inte i skolan får lära sig tala en bättre svenska utan håller på med sitt vad man kan kalla ”Rinkebysvenska”! På en arbetsplats kommer ingen att godkänna att man talar så dåligt. Inte undra på att många unga killar blir stående bredvid vårt samhälle när man uppträder på detta sätt. Ska man ha en chans i samhället så måste man anpassa sig till de normer och språk som gäller.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s