Okategoriserade

Heder åt de som kämpar på med yttrandefriheten!

Att orka med att försvara friheten!

Det är många både konstnärer och skribenter vilka hukar inför makten och anpassar sig. Man kan tiga om det som pågår i samhället eller att välja yttrandefrihetens många gånger tunga post. I alla tider har de som kämpat och strider för rätten att få fritt uttrycka sig i sin konst eller med det tryckta ordet också straffats.
Allt beroende på vilket samhälle man bor i så blir straffen därefter. Värst är ju i diktaturer av politisk eller religiös art där ett par ord kan leda till allt från fängelse till att dödas.
I vårt Sverige så blir utfrysning en metod som stryper människor . Ingen publicerar det man skriver, sparken från tidningen är vanligt. Tala bakom ryggen och sprida rykten är också en metod.
Jag minns hur man behandlade konstnären Unman på sin tid, han plundrades på allt tom. sin frihet när man fick en korrupt läkare att tvångsintaga honom på ”dårhuset”! Tack vare dåtidens kämpe för yttrandefriheten ,Vilhelm Moberg, så fick Unman upprättelse.
Idag stiger andra fram på scenen och läs det här och begrunda :http://www.fokus.se/2016/05/alla-ar-radda-mig/ Ja , det är Marianne Lindberg de Geer som kämpar på och alla vet vad hon betyder för Lars Vilks kamp som fri konstnär.

En annan som kämpat på i   motvind är Marcus Birro, läs hans blogg här:http://marcusbirro.se/blogg/

Birro blev både utan jobb och utan alla möjligheter att försörja sig och jag anser att allt detta beror helt enkelt på att han var frispråkig vilket inte passade vissa redaktörer just då.

Lars Vilks har inte fått det stöd han förtjänar från andra konstnärer, tvärt om så motarbetar de allt han står för. Helt emot vad alla konstnärer borde stå för. De har blivit fega men så är det ju sedan lång tid överhuvudtaget i vårt land.http://www.vilks.net/
Åsiktsmonopol har proklamerats särskilt från vänstern i vårt land.”Tyck som vi så tycker vi om dig”!

När alla dessa åsiktspoliser säger med en mun att ”de gillar olika” så är det ju den största lögnen som kan sägas!
Jag minns när Björn Afzelius avvek ”från den rätta kursen” och började kritisera stalinismen på Kuba, då försvann massor av hans ”vänner” !

Idag är kritik mot islamismens härjningar fullt skäl att stängas av på samma sätt som man alltid har gjort i det här landet. Allra helst om man har oförskämdheten att berätta om förorternas    islampoliser!
Alla dessa censurmänniskor som idag vill ge sig in och i princip ordna bokbål på samma sätt som nazisterna på 30-talet borde sätta sig ner och verkligen tänka efter vilkas  läror de följer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s