Okategoriserade

Ta bort skatten för pensioner under 12.000!

Vi betalar inte-vi betalar INTE!

Sveriges pensionärer betalar högst skatt i hela Europa, kanske i hela världen. När skatten redovisas så nöjer sig alltid riksdag och regering att tala om den skatt vi betalar per skattekrona. Ska man berätta sanningen om de med låg pension  så måste man ju ta med momsen också eftersom en med låg pension gör av med all sin pension. Det går inte att spara någonting utan man konsumerar upp hela den månatliga pensionen.
Då sticker det i ögonen med alla de förmåner vilka tex riksdagsmännen har eller alla redan stenrika företagare. Eller också tex de sk ensamkommande barnen där myndigheterna lägger upp till  60.000 i månaden på dem.
Idag gick polisen ut med nyheten att kriminella berikar sig på att öppna flyktingboenden alá Bert Karlsson och andra. Snabba stora pengar från staten!

Vi med låg pension ska bara se på hur detta samhälle totalt nonchalerar våra levnadsvillkor. På rapport igår  så tog man upp hur människor från andra länder fick dålig pension eftersom de inte arbetat så länge. Man talade om en pension på 8500 i mån. Ja, men de borde också då berätta att alla med så låg pension också får stort bidrag till sin hyra om de söker detta stöd. Så i verkligheten hamnar de på samma nivå så som hundratusentals svenskar som jobbat över 40 år inom olika låginkomstyrken.
OM riksdag och regering vore det minsta intresserade av att hjälpa oss med låg pension så kan de göra som andra länder gjort, sänk skattesatsen.
ELLER om de känner behov att framstå som riktigt radikala då ska de se till att SLOPA skatten för alla med en pension som inte överstiger 12.000 kr! Det räcker ju med att även de med låg pension betalar massor med skatt genom sin konsumtion. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s