Okategoriserade

Nej till nationalismen!

De sk nationella rörelserna i Europa!

Marine Le Pen har sagt att hon kommer att se till att Frankrike lämnar Euron som valuta och återgår till den franska francen inom sex månader om hon vinner presidentvalet. I samma tal nämnde Le Pen även att hon har för avsikt att förstatliga energibolaget GDF-Suez, lägga höga importavgifter på utländskt producerade basprodukter som textilier samt att utöka det statliga stödet till inhemska företag.[15] Le Pen har också sagt sig vara motståndare till turkiskt medlemskap i EU och hon har benämnt EU som en totalitär struktur av överstatlighet på väg mot undergång.[16] Vänsterradikala Syrizasvalseger i Grekland 2015 hyllades av henne som ”en seger för demokratin”.[17] Med anledning av Ukrainakrisen har Marine Le Pen har anklagat EU för att vara ”amerikanska lakejer”, som medverkar i USA:s försök att starta ett krig i Europa.[18]
Marine Le Pen anser att en palestinsk stat bör bildas.[19]https://sv.wikipedia.org/wiki/Marine_Le_Pen 
 
När man går igenom de olika rörelserna runt om i Europa så säger de ungefär samma sak som Le Pens Nationella fronten!
 
I England så har i åratal olika sk nationella rörelser verkat och genomgående är ju naturligtvis hatet mot människor med annat ursprung än det genuint brittiska. Hatet mot EU har också genomsyrat hela deras propaganda. Allt dåligt som finns i landet har man skyllt på EU .
Hela denna agenda har genomsyrat kampanjen för att lotsa Storbritannien ut ur EU.
En många gånger oerhört smutsig kampanj med utfall mot olika grupper av människor.
Precis som i Sverige råder EU:s lagstiftning vilket parlamentet har antagit att det är fritt för EU-medborgare att komma och söka arbete i landet men om man ej fått sådant efter tre månader så ska man åka hem.
I Sverige har VÅRA myndigheter ej följt denna lag utan låter folk vara kvar här och i princip leva på gatan som tiggare eller illegala svartjobbare.
OM det förhåller sig på samma sätt i England vet jag ej men de har som sagt var samma lagar. Jag förutsätter att de 800.000 polacker som bor där har arbete. Om inte och om det skulle vara som så att de lever på bidrag så som propagandan påstod så är det ju deras egna myndigheter som begår felet INTE EU!
När folk har bestämt sig för att EU är skulden till allt så verkar det som om det blir stopp i all förnuftig diskussion?
Jag kan inte begripa hur människor vill tillbaka till ett Europa med alla gränser och passkontroller, egen valuta osv.
En gång åkte jag buss genom Europa och kom hem med valuta i småpengar från 6-7 olika länder.Tröstlöst! Alla dessa passkontroller också till och med mitt i nätterna när man sov på tåget.
EU håller storkapitalisterna stången så gott det går med kontroller av monopol. Tar beslut som nog annars aldrig skulle kunna genomförts tex mycket lägre taxa när man ringer i sin mobil var man än befinner sig i Europa. Telebolagen gick det ej att förhandla med så hotet om lagstiftning var det enda som hjälpte.
Microsoft fick på käften och har fått totalt ändra sin politik till det bättre efter stora böter från EU.
Ofta när man klagar på EU så rör det sig egentligen om sitt eget lands politik. England om något land har haft en strid i många år där bla. fackföreningarna var totalt oemottagliga för argument. Jag minns när loken trots el skulle ha en extra man ombord som ”eldare” precis som de gamla ångloken hade.
I gamla bygder med kolgruvor blev det strid om nedläggningar och fortfarande finns stor arbetslöshet på såna orter. DETTA är ju den egna regeringens politik att komma till rätta med !
Hur många städer och orter har inte fått mycket stort stöd från EU under årens lopp inte minst i England. Studera bara Liverpool! Stan var totalt nedkörd men lever nu och fungerar.
Det är ruggigt att tankarna från gamla skinheads och huliganextermister har fått sådant genomslag i Brittisk arbetarklass.
Nå, den som lever får se vad som händer.England lär ju inte sjunka ner i havet trots detta men man får hoppas att det inte uppstår hat mellan äldre och yngre eftersom det verkar som om de stod på olika plattformar med olika liv. Ibland undrar jag om inte samma sak håller på att hända i vårt land mellan generationerna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s