Okategoriserade

Bli inte en lärjunge till Goebbels!

Respekt?

Jag kan inte känna någon som helst respekt för tankegångar som grundar sig på att förlöjliga, angripa,hota och diskriminera andra människor. Det är skillnad på att kritisera på ett sakligt och diskuterande sätt och att slå fast att en annan nations medborgare är ”undermåliga” som människor.
Judehatet fanns i hela Europa från 1800-talet och kulminerade under nazismen men samma typ av synsätt verkar att ha kommit tillbaka i vår tid.
Boris Johnson försöker i en krönika rentvå sig från att ha använt hat mot tex polacker men allt finns ju inspelat. Samma sak med skrämseltaktiken om att 80 miljoner turkar skulle komma till England finns ju också på pränt.
Överhuvudtaget så finns alla dessa otäcka tendenser inom hela den populistiska rörelsen i hela världen, se bara på Trump i USA.
Varför skulle jag respektera dessa filurer som använder sig av dessa smutsiga sätt att försöka påverka andra?
Tvärtom måste jag som liberal demokrat vara ytterst noga med att motarbeta dessa tankegångar vilka kan leda till ännu värre saker än bara orden som fälls idag!
Skallet och motviljan mot EU är dessa rörelsers sätt att få makt. För det är makt de är ute efter!
Då tar man till alla knep som finns och lögnen och halvsanningen tvekar man inte inför.
Goebbels lärde ju ut inom den nationalsocialistiska rörelsen att om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger så kommer folk att uppfatta lögnen som sanning!

Respekt känner jag inför de som diskuterar med sanningen och fakta som vapen!

Vår tid liknar 30-talet på en rad punkter och det är oviljan till att lyssna på andra än sina egna meningsfränder som dominerar. Det är ju inte debatt längre utan förkunnelse inför sin församling som gäller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s