Okategoriserade

Regeringar, staten och politiken skapade SD!

måndag, augusti 08, 2016

Olika villkor i vårt land!

Igår när jag satt på tunnelbanan hem till Hökarängen så var jag vad jag kunde se och höra ensam svensk. Alla språk från hela världen hördes allt från Asien till Afrika och Sydamerika.
Jag la särskilt märke till ett tiotal unga män från Afghanistan (Iran). De håller ihop i grupp och man lägger märke till dem genom deras ytterst moderna kläder och att de liksom  alla andra äger moderna mobiler av senaste modell.
De gick av i Hökarängen och där bor de i ett särskilt boende såsom regering och riksdag bestämt. Kostnaden  per individ är ju som bekant ca 55.000-60.000 kronor per månad!

När jag arbetade på olika härbärgen i Malmö så var jag vred över att de blandade unga människor med psykiska diagnoser ihop med äldre missbrukare, de kunde vara från blott 18 års ålder dessa unga.
Då fanns det varken resurser eller vilja till att hjälpa våra medborgare utan de flesta hamnade på gatan. Så många jag har känt som frös ihjäl på vintern utan hjälp. Förhållandena har inte ändrats ett dugg sedan dess för de hemlösa!

Jag kände en sorts vanmakt när jag såg dessa tio Afghaner gå till sitt hem och tankar om hur svenska medborgare ställs på gatan kommer i mina tankar. Läs tex det här reportaget från Sundsvall och försök att tänka er in i alla hemlösas situation när de ser hur stor hjälp sk nyanlända erhåller med både boende  och mycket goda övriga förhållande.http://www.st.nu/vasternorrland/sundsvall/elinore-hemlos-i-over-fyra-ar-trots-fast-jobb-det-har-ar-inget-vardigt-liv

Enda inkomsten de hemlösa ofta har är att sälja sin tidning men även detta har drastiskt försämrats sedan tusentals romer har tagit över städerna och i princip förstört ”marknaden”! Dessa romer vistas för det mesta olagligt här eftersom inte lagarna följs av de svenska myndigheterna.
När man kommer hit från ett annat EU-land så ska man som bekant anmäla sig på AF och om man inte har fått ett arbete under tre månader så ska man återvända till sitt hemland.
När både polis och övriga myndigheter underlåter att följa de lagar som finns ja då upphör sakta all annan laglighet också att fungera.
Många har påpekat tidigare att en regerings skyldigheter i ett land är att värna om sin egen befolkning i första hand men detta har upphört sedan länge i Sverige.
Sjukvården och skolorna är hårt drabbade , man kan närmast tala om kris på många håll. Att myndigheter och politiker mörkar detta är ju så tydligt men ofta ser man andra uppgifter läcka ut. Tex att det fattas 5000 lärare inför skolstarten och att skolledarna bedömer att det kommer att förvärras.
När jag var uppe i Grängesberg så talade flera om för mig att de hade ingen läkare längre på sin vårdcentral. I Dalarna är nedläggningar och åtstramningar mycket otrevliga för de som bor där. Det finns inga pengar men samma sak där som på så många andra orter, pengar finns för invandrare. Det är då myndigheter,politiker och staten får folk att tänka främlingsfientliga tankar inom sig. Nästa steg är att ansluta sig till SD och rösta på dem. Många orter i både Västmanland och Dalarna fick redan i förra valet många röster just på SD.

Inget land i världen kan med berått mod försämra villkoren för sin egen befolkning samt tro att man ska kunna skänka bort sin välfärd för människor från andra länder !

En annan sak är också att man aldrig kan ta på sig en börda som blir för svår och tro att det ändå blir bra i slutänden. Ett land måste ha resurser med både skola, sjukvård,bostäder,arbete osv. Har man inte detta så måste man ha en reglerad invandring som klarar av allt det praktiska. Canada är ett land som har klarat av detta på ett föredömligt sätt men så har de ju också gått en annan väg än Sverige.
De vet vad de har för resurser och anpassar också mängden invandrare efter detta.
Sveriges politik under många år har bäddat för det kaos som har uppstått på många orter med hög kriminalitet och bristande utbildning på allt för många unga.

Det är bara att studera alla bränder på skilda orter och man ser samma mönster överallt, ett samhälle som tappat all kontroll!
Framtiden ser ju inte bättre ut på något sätt utan vi närmar oss samma elände som både Frankrike , Belgien och England har fått med sina stora sunkiga förorter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s