Okategoriserade

Kvinnokampen leder fel!

torsdag, augusti 25, 2016

Mao sa ibland kloka ord!

” När det gäller att avgöra frågor av ideologisk natur eller kontroversiella frågor inom folket kan vi bara använda demokratiska metoder, diskussionsmetoder, kritik, övertygelse och uppfostran, inte tvång och förtryck.”

Om vi backar bandet för den  sk kvinnorörelsen till 70-talet och Grupp 8 så finns det stora likheter med dagens yttringar. Kränkningar av svenska män är idag mer än vanligt men mot slutet av Grupp 8 :as liv så lät de ungefär likadant som dagens arga kvinnor. Man pekade ut männen som den stora boven och till slut fanns det en grupp som uppmanade kvinnor att begära skilsmässa och börja leva lesbiskt.
” Systerskapet” började anta nya former för dessa radikala kvinnor. Inom arbetarrörelsen hade man aldrig någonsin blåst upp denna märkliga motsättning mellan män och kvinnor. Tvärtom hade man alltid betonat vikten av samarbete mellan män och kvinnor mot det kapitalistiska produktionssamhället. Det gällde att stå enade i kampen och de såg Grupp 8 som en splittrare i denna kamp.

Idag har alla partier på vänsterkanten tvärt om slukat ”feministernas”  och i synnerhet Gudrun Schymans felaktiga teser.
Om man skulle se detta fenomen med Marxistiska glasögon så är det som hänt ett misslyckande för jämställdheten och ett allvarligt stickspår. Falska motsättningar mellan män och kvinnor har uppstått och det var bla denna fråga som fick KP:s ordförande Frank Baude  att lämna  sitt parti för några år sedan.

Jag har ju som bekant tagit av mig mina vänsterglasögon och ser idag bara hur en massa tjejer är stora och fula i truten. Tagit efter männens dåliga sidor i snart allt!
Kommer med en massa påståenden som inte stämmer bla om förtrycket i vårt land från männen. Sverige har enligt alla undersökningar  ett av de mest jämställda länderna i världen. Det som fortfarande sticker ut är att kvinnor fortfarande tjänar sämre även i yrken där de kan jämföras med män.
De som förtrycks, kvinnorna i förorterna från andra länder bryr sig inte dessa dagens feminister om. Tvärtom förföljer man de kvinnor som påtalat hur det står till där ute i förorten.
Precis som gårdagens Grupp 8 mestadels var medel och överklasskvinnor så är det precis samma grupp av kvinnor som är högljudda idag.
De gamla kommunisterna på 60-70-talet hade nog sagt att de var ”småborgare” som man ska bekämpa.

Idag är det mer borgerligt  lagda människor som får ta den ”kampen”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s