Okategoriserade

En otäck tendens att bojkotta artister!

Under hela min levnad har det funnits artister, konstnärer, skådespelare och författare vilka har haft åsikter som jag ej delar. Vissa åsikter har jag avskytt men jag har förmått att se deras skicklighet i deras yrke.
Se bara på artisten från 30-50-talet , Johnny Bode . En skicklig hantverkare av musik av många slag men också påstådd nazist . Lyckades dock att bli utvisad från det av nazisterna ockuperade Norge.
Karl-Gerhard hade skarpa kommunistiska åsikter men en fullständigt lysande stjärna på scenen. Ofta med hjälp av texter även från kommunisten Gustaf Johansson. Denne chefredaktör på Ny Dag (skp) skrev texter till många kupletter vilka gjorde stor framgång på olika scener.
Om vi tittar på vår egen tid så har vi fullblodskommunisten Jerry Williams vilken under så många år har gjort fantastiska rockinspelningar.
Kent är också ett band med starka åsikter. Jocke Berg agiterade tex under Gärdesfesten och under hela detta års turné mot SD.  De blir ju inte på scenen sämre artister utan är Sveriges absoluta största band genom tiderna.
Nu är det Peter Jezewski som har luftat sina åsikter offentligt och dessutom spelat på SD:s dagar i Sölvesborg. Blir då bojkottad av flera arrangörer vilka bryter kontraktet med honom. http://www.expressen.se/nyheter/stodet-till-sd-kostar-honom-en-halv-miljon/

Peter råkar ut för det totalt enfaldiga att blanda ihop hans personliga åsikter med sin yrkesroll!
Tänk om Sven Wollter eller alla andra på vänsterkanten hade utsatts för samma usla behandling, då hade det blivit rätt tomt ute på scenerna i vårt land!
Det man nu tillgriper och det som har utspelats i allt för många år med vägran att tala eller gå i debatt med människor med andra åsikter tillhör inte ett demokratiskt sätt att hantera yttrandefriheten.
Tvärtom andas det diktatur och nackskottstänkande.
Den lilla gruppen av detta vänsteragerande har på ett konstigt sätt fått ett mycket stort inflytande i Sverige men så sitter de också på många poster med inflytande.
Detta måste uppmärksammas bättre och de som hyser andra åsikter måste bekväma sig att våga stå upp för sina åsikter.
Helt enkelt sluta upp med att huka sig ner samt bara knyta näven i ”byxfickan”!

Att vara demokrat innebär att även ta strid för andras rätt till att få yttra sig.

Det helt igenom korkade är att avstänga artister från sitt yrke. Detta smutsar ner Sveriges anseende och påminner mer om hur Turkiets härskare bedriver sin ruttna politik!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s