Okategoriserade

Ilmar Reepalu ,bocken i örtagården!

Jag har en lång yrkeskarriär i Malmö stad där Reepalu var den ”starke” mannen som styrde. Minnet av alla de stora nedskärningarna inom vård och omsorg sitter fast i mitt minne. När jag tex arbetade inom hemtjänsten på Kirseberg i en sk boendegrupp så genomfördes indragningar av halva personalen vilket innebar att det blev förbjudet för oss att ta en rullstol och gå ut en sväng med den gamle.
Våra barn fick en barnomsorg som man bara kan beskriva som en förvaring och inget annat. Det fanns mornar när jag skulle lämna barn och möttes av en stängd förskola eftersom den låga personaltätheten hade slagit ut personalen.
Det gnisslade överallt inom Malmö stad. Mina barns skolor var i förfall och inga pengar fanns. Däremot kunde Reepalu ägna sig åt sitt favoritprojekt , byggandet av lyxbostäder på gamla Kockumsområdet.  Han var ju arkitekt i botten så det roade honom och bråttom hade han. Så bråttom så att man tog bort torrdockan med den berömda  kranen trots att Kockums kunde påvisa att de skulle kunna ha haft kvar ca 1000 man i arbete med reparationer av fartyg.
Löjligaste minnet av Reepalu har jag från Värnhems sjukhus när han skulle vara där en dag och ”prya” inom långvården. Kom till avdelningen , satte på sig en gul skyddsrock. Stegade omkring en kvart , sen gick han!
I flera omgångar har jag försökt att tala med honom men icke sa nicke han bara stirrade på mig och vände på klacken utan ett ljud.
Kockumsområdet byggdes med den stora skyskrapan för de mycket välbeställda och Reepalu påstod att detta skulle sätta igång en naturlig bostadskarusell. Såg en undersökning från Malmö vilken kunde slå hål på denna myt. Fanns inte en siffra som kunde verifiera Reepalus tes om att det skulle bli naturliga rörelser på bostadsmarknaden.
Malmö genomgick dessutom under Reepalu en uppstyckning av stadens områden . Det bildades en mängd sk stadsdelsförvaltningar och detta mot all expertis och samtliga fackföreningar. Efter några år hade det hänt som många hade pekat på, det blev skillnader mellan skolornas standard, lönerna började skilja åt i samma yrken osv. En så pass liten stad som Malmö kunde inte fungera med dessa olika typer av stadsdelar!

Denne Reepalu sitter nu och utreder åt regeringen sk ”övervinster” och han är en partigängare som utför precis det propagandan har skjutit in sig på. Sveriges problem är verkligen inte alla de företag som bedriver konstruktiv verksamhet inom den sk välfärdssektorn, tvärtom.
Skulle något ha behövt synas under luppen så är det landstingen och hur de slitit isär Sverige med stora skillnader beroende på var man bor.
Norge hade en gång i tiden ungefär samma system som Sverige men  insåg att det vore bättre att staten tog hand om hela sjukvårdssystemet. I Norge har man med framgång lyckats att få en rättvis enhetlig vård där personalen har ett mycket större inflytande än i Sverige.
Regeringen satsar alltså på sin propagandafint och ger sig framförallt på alla dessa driftiga och skickliga bolag där ofta de anställda har mycket stort inflytande till skillnad mot de landstingsanställda.

Läs för övrigt dagens ledare i Svd vilken på ett mycket bra sätt beskriver vad som håller på att hända: http://www.svd.se/reepalu–vilse-i-vinsten/om/ledare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s