Okategoriserade

Gå inte Putins ärenden!

Ett citat från Lotta Lundbergs krönika idag (svd).
”Frauke Petry, 41 år, är ordförande i AfD, disputerad kemist från Dresden, före detta prästfru, fyrabarnsmor, genial retoriker och hatisk: Med rubriker om att ”skjuta flyktingar vid gränsen om det blir nödvändigt”. ”Merkel till Sibirien, Putin till Berlin” skränar hennes väljare.” http://www.svd.se/nu-pagar-en-regelratt-mobbning-av-angela-merkel 

AfD kan man likna med SD i Sverige, ungefär samma paroller och politik. Samma motstånd mot EU och NATO, med andra ord också ett inskränkt nationellt perspektiv. Men värst är deras inställning till Ryssland och framförallt härskaren och multimiljardären Putin.
I Tyskland ropar medlemmar i AfD ”landsförädare” till Merkel allt medan de i samma andetag ropar ”Putin till Berlin”!
Att vilja försvaga Europa med att krossa unionen och lämna Nato såsom de extrema ute i Europa vill och vilket SD så tydligt har hakat på är illa. Det öppnar upp för framtida kriser av olika slag.Dispyter om gränser och då växer en ännu värre hotbild fram och allt detta under Moskvas gillande. Putin och de intressen han förträder vill ju ha splittring i Europa för att kunna flytta fram Rysslands positioner.
Att Sveriges regering i princip ställer sig på samma sida som SD och vänsterpartiet i detta läge är mycket farligt. För hela Europas säkerhet så borde Sverige omgående bli fullvärdig medlem i Nato och visa Putin var skåpet ska stå.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s