Okategoriserade

Alkoholen på tapeten igen!

Konstiga åsikter om alkohol!

Att jag kom att tänka på alkohol så här på måndagsmorgonen berodde inte på något hastigt återvändande sug efter alkohol, nej det var Kjell-Olov Feldts fel!

Nå , så farligt var det inte från hans sida men jag läser hans berättelse hur han fastnade i ett missbruk.
Han berättar att när han slutligen tog kontakt  med kommunens alkoholrådgivare så fick han frågan om han ville sluta helt eller att lära sig dricka måttligt igen!!

Dricka måttligt igen!  Dessa ord tror jag inte på och alla de alkoholister jag har träffat på mina möten hos AA förkastar något sådant. Det är livsfarligt för en alkoholist att ens försöka något sådant. OCH varför ska det vara så nödvändigt att överhuvudtaget dricka alkohol när det finns så många andra drycker ?
Alla de som jag har kommit i kontakt med under åren har samtliga misslyckats med måttlighetsdrickande när de försökt med detta, även jag.

Folkhälsoministern har också uttalat sig om alkohol men bara i ett enda syfte. Vad?  Jo, att skydda systembolagets monopol.
Han vill krångla till EU:s regelverk vad gäller att kunna beställa vin från vingårdar i andra länder.
Samma sak har gällt våra svenska vinbönder och deras ev. gårdsförsäljning.  Många riksdagsmän har påstått att en sådan försäljning leder till att alkoholismen sprider sig lättare. De talar om saker de inte begriper. Skulle en alkoholist offra dyra pengar på att åka ut på landet och köpa dyrt vin när närmaste system säljer billigt vin?
Systembolagen ligger ju vägg i vägg numera med särskilt ICA och är öppna alla dagar utom söndag då langarna får ta över. Och de är ju många idag över hela vårt land.Deras specialitet  är ju försäljning till de unga för övrigt, de har allt från knark till sprit.
I många år hade Sverige den sk motboken där all starksprit var ransonerad men det söps hejvilt även på den tiden. Att låta sina tre litrar 55% sprit ”frysa ” inne var en dödssynd.
Det har alltid varit så att den som vill dricka alkohol också har kommit åt denna på allehanda sätt.Vad man än tillgriper från samhället så finns alkoholen där. Se bara hur förbudet i USA inte fungerade, folk drack mer än någonsin under förbudstiden.
Staten vill behålla monopolet med ett enda syfte, tjäna pengar!

Alkoholisten blir varken bättre eller sämre av att Systembolaget finns!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s