Okategoriserade

”Ska jag sparka benen av dig din jävel”?

Idrotten speglar samhället!

Du kan ju börja med att läsa det här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/article23775824.ab

När man lyssnar på dagens lärare så hör man ofta att de klagar mer på vissa föräldrar än på barnen. När ett barn har uppfört sig illa i skolan , antingen mot läraren eller mot en kamrat så hör skolan av sig till hemmet.
En normal förälder lyssnar ju på vad läraren och skolan säger och funderar över detta. MEN ofta så kommer pappan farande till skolan och vräker ur sig otidigheter . Hur många lärare har inte fått oförskämda mail från den sortens förälder?
Deras barn KAN inte göra något fel utan det är alltid någon annans fel. Känns det igen från politiken runt om i världen?
I Grekland har man i många år just använt ett sånt synsätt!
Det är både otrevligt och sorgligt att vissa inte kan besinna sig och när man läser om denna fotbollsmatch så inser man ju att de som agerar där lider av någon psykisk åtkomma .
Överhuvudtaget har en kultur  spridits sig över världen att man inte lyssnar längre på andras uppfattningar.Det demokratiska samtalet börjar lysa med in frånvaro och ofta leder motsättningar till besinningslöst våld. Vi ser ju bara i USA hur en mycket smutsig valkampanj där Trump uppför sig som en ordets huligan. Stryker medhårs antidemokratiska inställningar som luktar  trettiotal lång väg.
Mobbar likt de som finns i idrottens värld finns ju också på våra gator där populister av olika slag skroderar över ”att de besitter rätt tankar och därmed HAR RÄTT”! Samma typ av mobb som brukar  kallas ”gatans parlament”!
Trump i USA har med hjälp av sina ärvda miljoner  kunnat stiga fram som presidentkandidat. För mig är det en gåta att republikanerna släppt fram honom. Degeneration brukar sådant kallas och sannerligen så är både utvecklingen i världen och Sverige på väg åt fullkomligt galet håll.
Studera varför Romarriket föll ihop så ser man vissa likheter med vad som händer i världen idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s