Okategoriserade

Börjar demokratin i Sverige att skadas?

Stormen över Grand har lagt sig men taket är skadat!

Det blåste till ett tag över Grand Hotells etablissemang. När jag någon dag efteråt kollar läget så ser jag att  demokratin gick förlorande ur denna storm i ett vattenglas.
Det är ett konstigt klimat vi lever i numera, några få vindpustar från Internet får igång hela vädersystemet så att det stormar.
Att stora etablerade tidningar och hotell likt Grand inte orkar stå pall är ju ett av tidens stora svaghetstecken.
Ska man verkligen låta en minoritet av vänstervindar likt Zeke Varg pusta mot tegelväggen?
Detta pustande borde sluta på samma sätt som för Zeke, han fick gå därifrån i oförrättat ärende!
Allvarligt talat, vänstern har ända sedan jag själv var aktiv  från 60-talet varit bra på att utnyttja svagheter och rädsla trots att man är så få.
De som tror på demokrati och rätten till att tycka olika måste lära sig att också mycket tuffare plädera för sina åsikter.
Det finns för få skribenter som tar det här på allvar men det ska sägas att de som vågar sticka ut hakan idag gör ett bra jobb. De får mycket skit för att de orkar hävda det demokratiska budskapet!
I Sverige har en sorts tystnadskultur under många år omhuldats och de som har påvisat att kejsaren är naken  har man försökt skuffa undan.
Värst var den nästan politiskt brottsliga överenskommelsen i riksdagen mellan partierna. ”Ni får sitta kvar och regera och vi lovar att vara tysta” kan man enkelt beskriva denna smutsiga politik.
Man kan kalla detta för populism utan att behöva rodna. När etablerade partier slår in på en sådan väg då finns det en fara för att demokratin bara blir fina ord på ett papper. Vi ser ju hur tex Ungern kallar sig demokrati men är snudd på något annat.
Turkiet är ett annat exempel på hur fort det kan gå från torftig demokrati till diktatur.
I Sverige börjar det också i vissa frågor ligga en smutsig filt över all form av diskussion.
Att man låter antidemokrater sedan lång tid bestämma hur en diskussion ska fungera är märkligt. Allt blir till mobbing både mot enskilda såsom företag och politiker.
Hela det politiska läget börjar påminna om demokratur alá Venezuela!

Men mobbarvänstern är lat , det är mycket lättare att sitta bakom sitt skrivbord och häva ur sig skit  än att stå på gator och torg och samla in pengar till den kurdiska kampen mot IS!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s