Okategoriserade

Hell Putin!

Putins vänner!

”François Fillon kan beskrivas som något slags ”Sarkozy light”. Han är värdekonservativ och vill bland annat tillmötesgå en liten men högljudd skara franska högerkristna genom att exempelvis stoppa adoptioner och assisterad befruktning för enkönade par. Han är också kritisk mot att EU-länderna fjärmat sig från Ryssland och låter sig gärna fotograferas med sin gode vän Vladimir Putin. Han anklagar EU för att ha orsakat, ja medvetet provocerat fram, Ukrainakrisen och den ryska annekteringen av Krim från Ukraina, genom att vilja inlemma Ukraina i EU:s intressesfär.” Ur svd. http://www.svd.se/putinvan-leder-franska-hogerns-primarval

Det ruggiga är ett Fillons motståndare kommer troligtvis att bli Le Pen och hon är också stor vän av Ryssland och Putin.
Denne Putin som nu i Syrien  utför massakrer och bombningar av allt från sjukvård till civila. Är det kanske detta som imponerar på både de i Frankrike och Turkiet liksom Trump i USA?
Både folk och ledare har ju förut i historien fallit platt inför sk ”starka ” ledare. Tänker närmast på Hitler, Stalin, Mussolini och Franco!
Är hela världen med alldeles för många anhängare inom folken på väg att ta ställning för den ”starke mannen” nu?

Ska verkligen historien åter igen upprepas med ungefär samma scenario där man utropar vissa till syndabockar och sedan jublar åt vapenskramlet? Putin har ju redan hotat att slå till mot Nato?

Angreppet mot Ukraina var den försöksballong som Putin testade och nu övar han i Syrien på samma sätt som Hitler gjorde i Spanien.

I Sverige sänker sig den stora tystnaden bland de flesta , antingen vill de inte veta något eller så bryr de sig inte.
OCH hur i fridens dagar kunde en borgerlig regering under moderaterna rusta ner Sverige så totalt som man gjorde?

Ibland är jag benägen att ta ordet landsförräderi i min mun. Och då tänker jag inte bara på moderaterna utan på de flesta andra partierna också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s